Na podstawie tego co powyżej, to raczej pozytywnie.
Na początku zaznaczę, że odbyłem tylko jazdę testową. Piszę, ponieważ brak tu opinii posiadaczy, bo samochód jest "świeży". Do rzeczy: silnik 1,4 jest za słaby do tego auta. Wystarcza do miasta, ale jeśli ma pełnić rolę auta rodzinnego, to z pewnością nie da rady. Słabo przyspiesza i niewiele pomaga kręcenie go na wysokie obroty.
Bez uwag. Biegi wchodzą płynnie i nie ma problemu z trafieniem we właściwe miejsce. Przydałaby się mimo wszystko "6". Powyżej 120 km/h ograniczyłaby hałas i pewnie też spalanie.
Całkiem sprawnie jak na belkę skrętną. Chyba kompromis między komfortem i prowadzeniem. Przy przejeździe przez ronda nie kładzie się na boki. Jak dla mnie za mocne wspomaganie, wolę mocniejszą reakcję na ruch kierownicy.
Tutaj bez zastrzeżeń, siedzi się wysoko i wszystko widać świetnie. Na plus duże lusterka.
Bardzo dobrze. Wszystko raczej czytelne i nie ma problemu z klawiszologią. Minusem jest umiejscowienie dźwigni ręcznego pod podłokietnikiem. Zresztą sam podłokietnik też trochę krótki i tylko dla kierowcy.
Za mało czasu, żeby ocenić różne sytuacje. Fajnie rozwiązana regulacja automatycznej klimatyzacji "podwójnym" pokrętłem.
Największa zaleta tego samochodu. Miejsca właściwie więcej niż w niektórych autach segmentu C. Z pewnością ma większy bagażnik. Fajną sprawą jest regulacja tylnej kanapy, wzdłużna i kąta pochylenia oparcia.
Poprawnie, bez problemu do 120 km/h. Powyżej robi się głośno i to zarówno od silnika, jak i od szumu wiatru. Przydałby się szósty bieg dostępny tylko w mocniejszym CRDi.
Nie mogę ocenić. Dlatego to co poniżej, to bzdura.
Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego jest o 5 tys. droższy od Vengi (a biorąc pod uwagę wyprzedaż rocznika to o aż 8,5 tys.)???!!! Wersja 1,6 komfort powinna kosztować ok. 50 tys. Wtedy byłoby OK.