Jeżdżę rok tym autem i powiem... fajna furka. Zaraz po zakupię musiałem wymienić układ hamulcowy , ale to tzw. eksploatacja. Trochę słaba widoczność przez grube słupki, ale do przeżycia.
Silnik daje radę z taką mocą, choć nie należy do oszczędnych. Zastanawiam się nad LPG - na pewno będzie taniej.
Skrzynia jak skrzynia... Przełożenia dość krótkie, ale widać ,że chce jechać obrotami. Bardzo elastyczny - 40km/h i można jechać na 5 biegu.
Tak 7/10 . Przy dużych prędkościach wrażliwy na silny boczny wiatr, ale to chyba każde auto tak ma. Poza tym nie jest zbyt zwrotny , ale to duże auto.
Bez problemu. Zero rdzy na nadwoziu i podwoziu
Widoczność ograniczona z powodu grubych słupków z przodu. To co mi przeszkadza to brak tylnej wycieraczki... ale to sedan. Podgrzewana tylna szyba pomaga. Do tyłu widać słabo , ale jest wbudowana kamera w lusterku i bardzo pomaga przy cofaniu.
Jedyna co przeszkadza to brak regulacji podłokietnika. Poza tym sporo schowków (fajny schowek na okulary w suficie).
Bardzo dobre. Posiada osobny przycisk na odmrażanie przedniej szyby (wrzuca maksymalne dmuchanie na szybę). Posiada podgrzewaną kierownicę ( mój niestety nie ma tego). Podgrzewane przednie i tylne fotele.
Fura duża to i miejsca dużo. Z tyłu może być problem dla bardzo wysokich osób.
Nie należy do zbyt cichych, ale mruczenie silnika przyjemne.
Standardowe koszty. Na razie z eksploatacji to tylko olej i benzyna.
Jak za taką ceną to limuzyna jest bardzo dobrze wyposażona. Elektryczne wszystko (łącznie z regulacją przedniego fotela kierowcy, choć nie ma pamięci ustawień), podgrzewane siedzenia przednie i tylne. Nie ma nawigacji , więc nie trzeba płacić za aktualizację map ( jeżdżę używając na google map lub waze).
Na razie nic się nie zepsuło.
Na razie nic nie ma, choć myślę aby wymienić sprzęgło gdyż za nisko bierze, ale to raczej dla wygody niż z musu.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 GDI 178KM 131kW