Opinia po 3 latach jazdy, rocznie robię około 13-15 k km. Jestem zadowolony, wstawiłem instalację LGP, długie podróże = śmieszny koszt, kosztem obniżenia mocy silnika na wyprzedzanie. Na gazie trochę się zbiera, ale przy jeździe z rodziną w ogóle mi to nie przeszkadza. Potrafi być trochę głośny przy 130 km/h, ale ogólnie to nie problem. Coroczna wymiana filtrów itd. ceny jest ok w porównaniu np. do części Toyoty. Piękne ledy. Fotelik z tyłu dla dziecka mieści się. Duży bagażnik na ewentualne przewózki mebli, remonty przy złożeniu tylnych siedzeń. Największym minusem auta moim zdaniem jest jego niskie zawieszenie, trzeba uważać na różnych, dziwnych krawężnikach/górkach/ wybojach. Podsumowując:
- samochód dla rodziny z dziećmi
1.6 do jazdy z rodziną bez wyczynów. Przy LPG wyprzedzanie na dłuższych, prostych odcinkach, musi się trochę zebrać do lotu. Nie wymagałbym dużo przy 120km. Jest ok
Jest ok, chociaż ten model lubi wysokie obroty. Potrafi już przy 100 km/h wejść na 4500obr/min.
Przydałoby się wyższe zawieszenie. Niestety po podróży przez różne górki po Bieszczadach tylne amortyzatory trochę się zużyły...
Biały lakier. Niestety bez garażowania, parkowany pod blokiem i potrafią być ślady jak ktoś drzwiami "pięknie" stuknie w twoje auto...
Mam 190 cm wzrostu. Czasami irytujące jest wychylanie się przy skrzyżowaniach, żeby widzieć światła na słupie. Po za tym ok.
Dużo miejsca. Ostatnio jechałem na tylnym za kierowcą, szeroko, jest ok.
Moim zdaniem najsłabszy aspekt tego pojazdu. Powyżej 100 km/h dobrze jest włączyć radio.
Standardowe wymiany coroczne (filtry itd.) Ok
Przepalona żarówka, bardzo łatwa wymiana (dostęp do klosza).
Nic poważnego jeszcze się nie wydarzyło.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 CVVT 120KM 88kW