cena czyni cuda, 1.6 126 koni za 50 000 zł to mnie skusiło , w sumie szukałem samochodu własnie w tej cenie, dobre ubezpieczenie i ... mamy cie
i30 to samochod jednak raczej przecietny , taka słaba czwórka.
pewnie tez trzeba liczyc sie z tym iz jest to tylko kompakt, tani kompakt, na zachodzie dla biednego Kowalskiego, dla nas pewnie jakis luksus, stad oczekiwania komfortu , ktorego tu nigdy nie bedzie.
silnik do 110 nawet cichy, powyzej tragedia, ale bardzo ladnie sie wkręca i swietnie przspiesza, ok - jezdzilem przed kupnem i30 kia ceed tez glosny, pegueot 308 diesel rowniez, nowa megane -tragedia, czyli standard z wyciszeniem - tak sobie
tu naprawde ok
taczka, tłucze na nierównosciach i krótkich dziurach, dramat zero komfortu z jazdy, a zimą - koszmar, latem troche lepiej- za to w zakretach super
duza przednia szyba, swietne lusterka -super, tylne okienko- raczej dizajnerski bajer- niczemu nie słuzy, nie kierowcy, tylne okna ida do gory ograniczajac widocznosc
duzy w srodku, duzo miejsca z tyłu , ok , super, podoba mi sie tez kolo skretu, wspomaganie tez ok, fajne schowski , klimatyzowany schowek, regul.fotela kierownicy w 2 płaszcz. ok, nawet bagaznik jest ok, wysoki próg zalad,=unkowy to jest dobre.
dobre materiały, deska fajnie podswietlona, mozliwosc wylaczenia panela radiowego w nocy- fajne
bez zastrzezen
juz pisałem , super
juz pisałem po miescie i do 100 ok, potem kiepsko
zimą trzeszcza plastiki moze nie az strasznie ale jednak - 2 lata auto, a i wlecie tez cos tam słychac czasami
1.6 benzyna 126 , jezdze od 2 lat po miescie, na razie zero trasy non stop 9,5 l na wyswietlaczu, z klimą czy bez , no coz ...
tym i30 zdobywa klientów, w Płocku widze coraz wiecej tych aut.
auto naprawde przyzwoite, mile zaskoczenie, nie psuje sie , brak dziwacznej elektroniki, gdyby podniesiono komfort jazdy byłoby naprawde super, tak tylko , jak juz pisałem słaba 4
poki co nis sie nie dzieje lecz są pewne usterki:
1 - zaparowane reflektory,juz po wyjezdzie z salonu, po interwencji u dilera cos tam niby zrobili, jest poprawa ale dalej to widac.
2- na wybojach stuka cos ukladzie kierowniczym-prwdop. podkładka pod kolumna kierownicy- w Auto Swiecie o tym pisali, podobno nie zagraza niczemu,
3-ZAWIESZENIE TŁUCZE !!!- jeżdze od swieta skoda felicja 1,3 z 97 roku - bajka w porównaniu z i30.
4-słychac kazdy kamien uderzajacy o podwozie, słabe wygłuszenie , chyba zadne.
na razie nic sie nie psuje , brawo