Układ hamulcowy
: Dobrze hamuje. W porównaniu z Matizem - wręcz świetnie.
: Głośne i mało komfortowe
: Dużo pali
Troszkę jestem zawiedziony. Samochód niby nie drogi, ale spodziewałem się więcej. Bardzo mało komfortu i frajdy z jazdy. Jedyną tak naprawdę zaletą wartą docenienia to ilość miejsca w środku i gwarancja (3 lata). Do miasta - kiepsko bardzo dużo pali, na trasę - głośno. Troszkę jakby z poprzedniej epoki. Czytałem opinie o następnej generacji - ponoć jest lepiej ale też i drożej.
Nie jest najgorszy. Troszkę muli na niskich obrotach. Niestety paliwożerny i ponadprzeciętnie głośny. Cudaczna praca sprzęgła - trzeba się długo przyzwyczajać.
Gdyby nie hacząca jedynka i dwójka(ta rzadziej) byłoby dobrze. Wyższe biegi można wrzucać jednym palcem. Troszkę brakuje 6 biegu. Poza tym ok.
Dziwne zawieszenie - z jednej strony dosyć twarde, z drugiej niestety buja - osoby siedzące z tyłu po dłuższej jeździe mogą się poczuć jakby pływały po Bałtyku. Dobrze \"trzyma na zakrętach\". Niestety układ jezdny ma jedną zasadniczą wadę - jest niesamowicie głośny. Słychać każdy kamyk pod kołami i nierówność drogi. Jazda po dziurach przez dłuższy czas to mordęga. Słychać pracę hamulców (klocki).
Bardzo dobra.
Dobra. Wszystko pod ręką.
Troszkę długo trzeba czekać aż w środku zrobi się ciepło (zimno - klima manualna). Być może wynika to ze sporej kubatury wnętrza.
Jest dobrze. Moim zdaniem mogłoby być więcej miejsca na nogi kierowcy (siedzi się dosyć nisko) czyli fotele bardziej do tyłu.
Bardzo głośny. Porównywalny do mojego poprzedniego Matiza - a to samochód jak by nie patrzeć innej klasy. Głośny silnik głośne podwozie. Szumy i stuki z okolic nadkoli. Wymiana opon na cichsze w zasadzie nic nie poprawia.
Niestety apetyt na paliwo spory. W mieście średnio ok. 10 i to bez względu jak jeździmy (próbowałem różnych metod - czy eko czy nie - bez znaczenia). W trasie we dwie osoby wg. wskazań komputera najniższe spalanie to 6,8. Zimą w mieście i korkach 11l niestety:(
Kilka drobiazgów. Naprawione w ramach gwarancji.
Na razie brak. Mam nadzieję, że jak najdłużej. Nie wiem czy nie zaczynają stukać łączniki stabilizatorów - ponoć wytrzymują ok 20 tyś. km. Nie rdzewieje tylna klapa:):)