Ocena kierowcy - Hyundai i30 I Hatchback

Jerzy, 14 lat temu
Silnik 1.4 109KM 80kW
Rok produkcji 2009
Hyundai i30 I Hatchback 1.4 109KM 80kW 2007-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : oszczędny i dynamiczny.
Jak dla mnie to super auto i mimo problemów z wyciszeniem na kiepskich drogach stawiam 5.
Silnik jak dla mnie jest przebojowy.Jak na 1.4 dynamiczny ,oszczędny nie stwarza problemów.
Osobiście nie miałem przez te 17 miesięcy problemów.Płynna zmiana biegów cicha praca cóż więcej wymagać.
Tu też brak większych uwag.Moim zdaniem może mało skrętny,jednak to kwestia indywidualnego podejścia.
Jak na taki kształ karoserii dobra.Chyba wszystkie auta posiadają martwy punkt i to nie jest odkrycie 21 wieku.
Ergonomia w tym aucie jest wysoka to daje się bardzo szybko dostrzec.W tej klasie aut jeden z lepszych modeli patrząc na całokształt ergonomi.
Miałem okazję sprawdzić po ciężkiej ostatniej zimie i wynik jest doskonały. Ogrzewa i przy sprawnej oraz odpowiednio dobranym ustawieniom brak problemów z wilgocią we wnętrzu auta.
Tu to auto bije rywali w każdym detalu.Miejsca jest wystarczająco z przodu a pasażerowie tylniej kanapy też mają luzik.Naprawdę jest to przestronne auto.
Jedyny moim zdaniem mankament.Tu fachowcy Hyundaia powinni jeszcze popracować i w tej klasie aut nie powinno być z tym problemów.Tu stawiam 4 gdyż na dobrych drogach w tym aucie się płynie, problem pojawia się na złych drogach.
Od początku nie kasowałem średniego zużycia paliwa i obecnie po 15000 jest ono w/g komputera 6.7l/100km.Myślę że to dobry wynik.
Z tym wyposażeniem nie może być inaczej.
Brak usterek a z odbojami armotyzarorów poradziłem sobie sam i to bez większych problemów powiem tylko że była to kosmetyka.
brak i myślę że tak pozostanie

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 109KM 80kW [l/100km]

6,9