Ocena kierowcy - Hyundai i30 I CW Facelifting

MarcinK, 6 lat temu
Silnik 1.6 CRDi 115KM 85kW
Rok produkcji 2010
Hyundai i30 I CW Facelifting 1.6 CRDi 115KM 85kW 2010-2012 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Bardzo dobrze trzyma się drogi jak dla mnie nie za mieli ale tez nie za twardy taki kompromis na nasze dziurawe drogi
Układ elektryczny : Oświetlenie do póki nie założyłem żarówek long ligę i problem znikł
Silnik : Częsta wymiana filtrów szczególnie powietrza przy zmianie por roku a to pyłki a to wilgoć i z dnia na dzień samochód muli i rośnie spalanie
Układ hamulcowy : Do kitu tylny ręczny bębnowy jak się go nie konserwuje co jakiś czas ponieważ zacina się ciegienko i przygrzewa tarcze
Nie jest to jakość wykonania jak w BMW czy mercedes ale i cena jest inna dlatego 5 wersja 116km bez Dpf
Elastyczny bardzo wrażliwy na filtry powietrza i paliwa bo odrazu rośnie spalanie , należy je wymieniać co 10 tyś przebiegu bądź co rok najlepiej przed zimą
Ktoś narzekał ze krótka jedynka jak dla mnie to dieslel wiec tak ma . U mnie biegi wchodzą wzorcowo. Sprzęgło po 100 tys bierze w podłodze
Trzyma się drogi jak przyklejony mimo seryjnych opon o zawieszenie trwałe części ceny normalne
Mam wersje po lifcie brak problemów z korozja ... w tej Polce cenowej elementy zawieszenia szybko dostają nalotu rdzy
Zagłówki bez dziury w środku po za tym ok
Ok
Mój ulubiony przycisk to odparowywanie szyb...działa błyskawicznie climatronic bez zarzutu
Przestrzeń bardziej niż dobrze
Jest ok bez szału
Części tanie jak narazie nic poważnego nie wymieniałem
Ma swoje wady ale bez przesady za ta cenę praktyczne ekonomiczne auto nie przekombinowane wysokie zawieszenie elastyczne pojemne bagażnik wystarczający tanie części prosta konstrukcja
Zniszczyłem pokrętło od klimateonika łatwo je wcisnąć... żarówki tylko long liry i spokój na 2lata w kabinie leży bo zwykle się palą szybko
Piasty z tylu ale to po stłuczce je dobiło...tuleja wąchacie tylnego tez prawdopodobnie konsekwencja uderzenia.... przegub napędowy i jedna świecą zarowa i tyle jak na razie

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 CRDi 115KM 85kW [l/100km]

6,0