: świetna dynamika i rewelacyjna skrzynia biegów
silnik pracuje równiutko i bardzo cicho, na wolnych obrotach praktycznie niesłyszalny, powyżej 4000 obr. niesamowity dźwięk V6 - cudownie mruczy. Bardzo elastyczny i świetnie zgrany ze skrzynią.
niesamowita moc, świetne przyśpieszenia, prędkość max jaką udało mi się osiągnąć to 240 km/h.
rewelacyjny automat, bardzo szybko zmienia przełożenia bez szarpnięć, można pobawić się tiptronikiem, \"inteligentnie\" reaguje na kickdowny, przy szybkim wciśnięciu gazu do podłogi potrafi zrzucić o 2 biegi w dół.
bardzo komfortowy ale nie buja na wszystkie strony - udany kompromis pomiędzy twardością a komfortem - ja bym określił jako \"sprężysty\". Fotele super wygodne tylko kiepskie trzymanie na boki no ale to limuzyna a nie sportowe coupe. Bardzo przyzwoity i przewidywalny układ kierowniczy.
nie mam żadnych zastrzeżeń. Jak załączam wsteczny to mi roleta w tylnej szybie się opuszcza + lusterka ustawiają się niżej więc widzę w nich tylne koła + czujniki cofania ułatwiają resztę. Kurde, kto tu wymyślił taką kategorię??? :)
wszystko na swoim miejscu. Brak zastrzeżeń.
super wydajna klima. Dwustrefowa.
no w tej kategorii to Grandeur zapewnia luksus wszystkim pasażerom. Jak sobie coś chlapnę i nie mogę prowadzić to uwielbiam jeździć z tyłu..
kilka razy zdarzyło mi się włączać rozrusznik na już uruchomionym silniku - myślałem że zgasł :). przy 180 km/h można swobodnie rozmawiać nie przekrzykując się.
Serwis śmiesznie tani. Jeszcze nic nie naprawiałem. zużycie paliwa poniżej średniej w tej klasie, choć duużo zależy od \"nogi\". Na tempomacie całkiem ekonomiczna jazda, choć nudna jak orange extraklasa :) ale jak się obudzi potwora pod maską to trzeba się trzymać za kieszeń.. ale wtedy 100% frajdy z jazdy.
za te pieniądze? nie ma nic lepszego na rynku..
Nie występuje:)
nie występuje:)