ogólnie uważam, że wybór był trafny auto spełniło oczekiwania i nie żałuję że zostało zakupione gdybym ponownie miał wybierać pomiędzy corsą, clio, c3 i 206 na 100% byłby to getz!!!
czasami mam wrażenie, że silnik nie reaguje na przyspieszenie, ale generalnie uważam że jednostka napędowa jest całkiem ok (przy włączonej AC wyraźnie traci moc i faktem jest że powyżej 120km/h staje się głośny)
pomimo szeregu opinii o biegu wstecznym nie mogę tego potwierdzić. biegi włączają się precyzyjnie na co zapewne wpływ ma hydrauliczne sprzęgło
miałem okazję jeździć już różnymi autkami tego segmentu i sczerze powiem, że jestem mile zaskoczony. (po wymianie oryginalnych opon- w tej chwili na NOKIAN nrvi)
duża panoramiczna szyba, precyzyjnie dobrane lusterka boczne i może zbyt mała tylna szyba ale.....
autko same mówi za siebie - to była podstawa przy wyborze tego autka
wentylacja bez zastrzeżeń klimatyzacja działa równie dobrze i świetnie sobie radzi z wychłodzeniem wnętrza
autko dla dwóch dorosłych osób i dziecka lub dzieci - strzał w 10!!! Duża czterosobowa rodzina - nie polecam
na oryginalnych oponach troszkę za głośno ale teraz jest ok
i tu miłe zaskoczenie początkowo autko paliło prawie 10 litrów na 100km po przejechaniu 2500km spalanie spadło obecnie trasa przy prędkości 120-140 (6.7litra na 100km) miasto (7.5-7.8litra na 100km) 7.8litra z klimą
mam nadzieje, że hyundai bardzo prężnie wejdzie na rynki europejskie i gdy tylko stan naszych dróg ulegnie poprawie bedziemy mieli nie 3 a 6lat gwarancji na te autka jak to jest w Australii i USA gdzie marka ta jest od wielu lat uznawana za niezawodną przy czym stosunkowo tanią.
jak do tej pory nic i nic i nic i niech tak zostanie
nic.....
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MPI 105KM 77kW