Ocena kierowcy - Hyundai Getz

Petrus-PM, 14 lat temu
Silnik 1.4 97KM 71kW
Rok produkcji 2006
Hyundai Getz 1.4 97KM 71kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Bardzo dobre prowadzenie auta,ciche i przyjemne.
Silnik : Brak wizualnej (wskazówkowej)kontrolki temperatury cieczy chłodzącej silnik.
Jak widać przejechałem tym autem przez trzy lata 45000 km. bez żadnych technicznych problemów.Polecam to auto innym.
Elastyczny.Bardzo cicha praca.W kabinie cichutko. Przy czerwonym świetle, gdyby nie wskazówka obrotomierza, to ponownie chciałoby się uruchomić silnik.Kultura pracy bardzo wysoka.Odczuwa się brak wizualnej(wskazówkowej) kontrolki temperatury cieczy chłodzącej silnik
Rzadko ale są kłopoty ze wstecznym biegiem.Ponowne wciśnięcie pedału sprzęgła likwiduje ten problem.
Dobrze znosi te nasze gów...niane drogi.
Tylne słupki są bardzo szerokie, ale duże lustra wsteczne ułatwiają znacznie widoczność do tyłu.
Trasę Koszalin-Piotrków Trybunalski ,przy ładnej pogodzie, przejechałem za jednym posiedzeniem i nie wykazywałem dużego zmęczenia.Jest OK !
W tym zakresie nawet manualna klimatyzacja bardzo pomaga nic dodać nic ująć.Ogrzewanie tylnej szyby jak i nagrzwnica przedniej-bez zarzutu.Latem jest chłodniutko.Jest bardzo dobrze.
Jak na taki pojazd, o takich gabarytach, to salon.
W środku-sza cisza jak na plaży,słychać tylko, podczas jazdy, lekki i przyjemny dla ucha szum wiatru.
Ceny przeglądów w umiarkowanych cenach.Napraw nie było żadnych.Spalanie odbiega od norm podanych w instrukcji fabrycznej.Używam diodowych świateł do jazdy dziennej.
Za te pieniądze które zapłaciłem u dealera, to jakość znacznie przwyższa cenę.
Utrudniony dostęp do żarówek pozycyjnych z przodu. Brak lusterka w przysłonie przeciwsłonecznej pasażera.
Nie stwierdzono żadnych usterek.Nawet żarówki są jeszcze oryginalne.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 97KM 71kW [l/100km]

6,6