Tanie auto - nie można wymagać cudów. Na plus - mocny jak na tą klasę silnik, twarde zawieszenie , 3 lata gwarancji.
Na minus - ciasne, tandetne, niekomfortowe, niewygodne. Brak gadzetów typu temp. powietrza, komputer etc. Nie można mówić o komfortowym podróżowaniu.
Krótko mówiac: przesiadeś sie z cinquecenta - będziesz wniebowziety. Jeździłeś nowoczesym kompaktem - uznasz,że Getz to gów...
Średnio.
Osiągi - jak na tą cenę b. dobrze.
Kiepska elastyczność -
wystarczy pobawić się dodawaniem i puszczaniem gazu na jedynce, czy poeksperymentowac z wyprzedzaniem na trasie.
Kiepsko. Skrzynia potrafi przychaczyć przy wrzucaniu 2 i 3. Po 10k km jakby mniej - może się wyrobiła. Oczywiście wsteczny beznadziejny.
OK, chociaż twardo - może nawet na polskie drogi za twardo. Tył skrzypiał - posmarowali i jest OK.
Źle. Przy 190 cm wzrostu cofanie = makabra. Przednie słupki przeszkadzają.
Dla wysokiej osoby niewygodnie ( zresztą u konkurencji tak samo).
Do przełączników i deski nie można się przyczepić.
Normalnie.
Standard w tej klasie.
Za wysokim kierowcą z tyłu nikt nie siądzie.
Bagażnik mały - komplet zimowych opon nie wejdze.
W zakresie użytecznych obrotów
( do 3000 ) bardzo dobrze.
Potem wyje. Bardzo wyje ...
U mnie ok - Moje srednie spalanie (60%miasto, 40% trasa ) 7.2-7.4 litra. A jeżdze szybko.
Sporo ludzi skarży się, że przy normalnej jeździe pali jakieś kosmiczne ilości typu 10 litrów w miescie. A w serwisie spotkałem przypadek że i 11 ltr w trasie.
Dlatego je kupiłem. Za 33.400 -> auto +lakier + centralny + el. szyby + alarm + blokada+ dywaniki + plastiki nadkola.
I 82 KM i 11.5 sek do setki . Znajdziecie tańszy ??
Jednak jeśli ktos ma kasę to polecam cos innego ...
zawieszenie tył skrzypiało
2 i 3 haczyły