Śmieszą mnie wpisy osób które nic nie wiedzą o tym aucie, a piszą co im ślina na język przyniesie np. komentarz redakcji na poziomie przedszkolnym. Dla mnie skrót Getz oznacza bardzo solidny samochód. Moje auto ma 95 000 km, a jedynymi usterkami w historii, to były awaria manetki (przełącznika) kierunkowskazów i wymiana jednego łożyska w przednim kole bo szumiało. Koszt wymiany: 50 zł oraz 100zł. Znalazłem używaną część w rozbitym aucie na szrocie. Wymiana:5 minut i 2 godziny. Poza tym oczywiście wymiana filtrów i świec wg zaleceń producenta. Inne pozytywne zaskoczenie to klocki hamulcowe. Przejechałem na nich 60 tysięcy kilometrów i nadal działają bardzo solidnie. Teraz je wymieniam na nowe bo już jestem zniecierpliwiony tym jak wolno się zużywają. To auto (z silnikiem 1.3) jest tak niezawodne, że aż nudne i wkurza tym na maksa. Nic nie trzeba przy nim robić, tylko odkurzać dywanik. A ja lubię coś pogrzebać przy aucie... (wcześniej miałem Skodę - z drugiej strony tamto auto to była gehenna...) Jedyny minus tego auta to grube ramki przedniej szyby pogarszajace widoczność, trzeba bardzo uważać na skrzyżowaniach i obok przejść dla pieszych, trzba cały czas wahlować głową :(
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 MPI 82KM 60kW