Miłe miejskie autko pozytywnie zaskakujące drobiazgami i jakością w stosynku do ceny. Przy moim silniku nie nadające się na częste długie trasy - po prostu auto miesjkie i podmiejskie. Mam wersję fun więc w środku mam aluminiowo i czerwono. Mam tak, że jeden samochód polubię innego nie (np. ford focus). Getza lubię na 5-
przy pojemności 1.1 można spodziewać się w dzisiejszych czasach więcej. Na miasto wystarczający na trasy za słaby i zbyt głośny. Poniżej 3000 obr/min komfort jest ok, jest cicho. Chętnie wkręca się na wyższe obroty, więc przy odrobinie wyczucia jeżdżąc na wyższych obrotach jest wystarczająco elastyczny
najprecyzyjniesza z jaką miałem doczynienia. Rzadko może być problem z "załapaniem" wstecznego ale jest to bardziej kwestia energicznego ruchu drążkiem niż braku precycji
dobrze trzyma się drogi. Przy prędkości pow 110 km/h zaczyna myszkować, fabryczne opony słabo trzymają auto na nierównościach w czasie zakrętu.
przód na 6. Boki standard tył standard. Plusem są duże lusterka boczne i środkowe panoramiczne
minusy: schowki mogły by mieć większą pojemność.
plusy: ilość schowków, miejsc na kubki płyty, haczyków, worków itp.
Poza tym wszystko pod ręką dobrze rozplanowane, może poza schowanymi włącznikami haloganów i świateł przeciwmgielnych. Bardzo wygodne fotele, niewielka kierownica, dobre - za tą cenę - materiały. Kilka ciekawych rozwiązań ułatwiających życie
nie mam klimy :( mam czarnego getza :[
chyba zamontuję klimę ponieważ jak się nagrzeje na słońcu to dmucha do środka cieplejsze powietrze niż jest na zewnątrz. Wentylacja sama w sobie ok. poza tym, że nie mam filtra powietrza a jestem alergikiem ;( - muszę zamontować. Ogrzewanie szybkie i wydajne
jak na autko tej klasy to w środku jest więcej miejsca niż mogło by się wydawać z zewnątrz. Jeżeli kierowca jest wysoki to pasażer za nim może mieć trochę ciasno.
silnik do 3000 obrotów na 6 powyżej na 2. Jest naprawdę b cichy przy spokojnej jeździe i naprawdę głośny przy dynamicznej. Ponadto pow 110 km/h zaczyna robić się naprawdę irytująco głośno
paliwo - cóż myślę, że powinno tu być lepiej. Do podawanych przez producenta parametrów raczej mu daleko. Dokładnie nie podam - nie sprawdzam bo się nie chcę denerwować. Te 5 l, które podaję, podaję ponieważ nie chce mi zaakceptować opinii bez tych parametrów ale nie wiem ile dokładnie powinno być
za pieniądze, które za niego zapłaciłem myślę, że najlepszy wybór.
precyzyjnie wykonany, odkręcił się maskujący kapselek na drążku przy skrzyni biegów (sam dokręciłem :)) )
Spaliły się 2 diodki w 3 światle stopu ale wymienili całe światło. Poza tym spokój. Ocena mimo "napraw" wysoka za prezyzję wykonania
brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 MPI 66KM 49kW