Dla mnie wystarczy - do śrdnio dynamicznej jazdy po mieście. Na trasie czasem brakuje mocy przy wyprzedzaniu, ale sam wybrałem ten silnik. Jest OK.
Biegi wchodzą gładko. Wiadomo wsteczny czasem z malutkim problemikiem, ale bardzo, bardzo rzadko. W Matizie było znacznie gorzej!!!
OK. Na zakrętach samochod dobrze trzyma się jezdni.
Nie będę oryginalny - przednie słupki znacznie ograniczają widoczność. Trzeba sie trochę "powychylać". Ale za to przednia szyba rewelka - daje fajne uczucie dużej przestrzeni z przodu. Beznadziejne fabryczne pióra wycieraczek - zaraz po kupnie auta wymieniłem!!! (skakały, mazały itd.). Nie wiem dlaczego, ale szybko się zużwają. Pióra tego samego producenta w poprzednim aucie wytrzymywały dłużej.
OK.
W zimie szybko się nagrzewa . Niestety w lecie też. Klima konieczna. Nie ma problemu z parujacymi szybami.
Dużo miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu. Jestem karakan, ale wiem, że wielkoludy nie narzekają na ilość miejsca.
Powyżej 120 km/h trochę głośny silnik. Przy mniejszych prędkościach faktycznie prawie nie slychać pracy silnika.
Fabryczne oponki letnie do d... - szumią niemiłosiernie - do wymiany!
W trasie 5,6 l/100 km to według mnie nieźle. W mieście, na początku palił 7,6 l/100 km, przy jeździe mieszanej. Teraz nie sprawdzałem.
Jak zawsze coś drobnego się znajdzie. U mnie np. wymieniali już dwie uszczelki - jedna przeciekała, druga była odkształcona i przy większych prędkościach halasowała. Nic więcej nie stwierdzilem. Pojeździmy dalej to zobaczymy.
Nic i oby ta dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 MPI 66KM 49kW