jest to bardzo dobre auto w tej cenie.Napewno jest bardziej atrakcyjne niż fiat,skoda i dłużej będzie jeździć bezawaryjnie.Jeździłem puntem 1,2 i fabią 1,2.Getz jest wygodniejszy i o wiele tańszy.Do tego ma ładną sylwetkę.
jak na pojemność 1,1 to mnie zaskoczył. producent podaje prędkość max.150 ale jechałem 170 km/h- to już.max.Trochę głośny powyżej 3500 obrotów.
ogólnie dobra, tylko czasami wsteczny nie wchodzi.Widocznie tak musi być.
prowadzi sie naprawdę dobrze, trzyma się nawierzchni. Trochę twardy na nierównościach.
można się przyzwyczaić, ale przedni słupek jest za duży tym samym ogranicza widoczność.
cieżko dopasować sobie fotel kierowcy,mam 180 cm wzrostku ale odnosze wrażenie że jak ręcę ok to wtedy za bardzo podkurczone nogi i odwrotnie,a może to tylko złudzenie.
zimą rewelacja, auto nagrzewa się bardzo szybko, nie wiem jak latem- zobaczymy.
ma bardzo dużo miejsca w środku mimo tego że jest krótszy od fabii o 16 cm to i tak ma więcej miejsca od niej.
powyżej 3500 obrotów trochę za głóśny.mogli dać wyciszenie pod maską.
przy dużych mrozach 7,5 - 8l/100 km
oczywiście jazda po mieście.
na trasie powyżej 140km/h - 7l, do 120km/h - ok.6l.
za takie pieniądze samochód godny polecenia, szczególnie że w standardzie ma wiele bajerów, schowki w środku, w bagażniku.Poduszka kierowcy, regulowana kierownica w pionie,c.zamek, wspomaganie.
jak narazie spisuje się doskonale.
po przejechaniu 4000 km nie mogę nic powiedzieć, bo jest nowy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 MPI 66KM 49kW