Jeździłem poprzednio Hyundaiem Coupe, jeżdżę Hyundaiem Coupe i wiele wskazuje, że będę jeździł Hyundaiem Coupe.
Wysoki moment przy niskich obrotach daje poczucie dużej elastyczności również w mieście. Jeśli trzeba auto zbiera się żwawo.
To jest zwykły, dopracowany automat planetarny z opcją ręcznej zmiany. Przełącza gładko, kickdown dobrze ustawiony. Używając nogi lekko ma się wrażenie taksówki-diesla, używając nogi ciężko jeżdzimy sportowym coupe. To jest wygodne, bo jeżdżąc po mieście trudno jeździć czymś co jest bezustannie narowiste.
Twardy jak należy. Trzyma się dobrze. Kontrola trakcji działa poprawnie. Nawet po zerwaniu przyczepności chętnie wraca na tor.
To jest najsłabszy punkt. Z tyłu marnie, z boku nie najlepiej. Auto czasem jednak jeździ do przodu. Trzeba się przyzwyczaić ale cofa się bez wielkiego komfortu.
Fotele wygodne, kubełkowe, dobrze trzymają. Pełna regulacja. Gałki-i-pokrętła raczej jak z limuzyny niż z coupe, ale to kwestia gustu.
Mam wersję ręczną ale mi się sprawdza.
Dla kierowcy i pasażera miejsca dużo. A z tyłu jest więcej niż w Boxsterze, SLK czy MX5 :) Mało ale sporadycznie się przydają. To nie jest rodzinne auto. Za to jest możliwość przejechania się w czwórkę.
Takie ma być. Słychać fajny pomruk ale nie przeszkadza w rozmowie
Spala w zależności od stylu jazdy. Trudno się powstrzymać, żeby czasem nie użyć gazu. Wtedy po mieście pali 13. W mieszanej 10.
To tanie auto jak na sportowe coupe dające równocześnie komfort na co dzień.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TCI 210KM 154kW