Ocena kierowcy - Hyundai Galloper II

husaberg.fe@wp.pl, 20 lat temu
Silnik 2.5 TD 105KM 77kW
Rok produkcji 1999
Hyundai Galloper II 2.5 TD 105KM 77kW 1998-2003 - Oceń swoje auto
Jeżeli auto będzie sie sprawowało tak jak dotychczas to będę bardzo zadowolony, jedyne co mi sie nie podoba to autoryzowane serwisy jak tam jadę to zastanawiam sie czy jeszcze szybciej nie uciekać, bałagan, brak zasad higieny itp. Po wizycie stwierdziłem usterki, których przed wizytą nie było. Myślę że jest to najsłabsza strona tych aut.
silnik, cichy jak na diesla i dość elastyczny, odpala bez problemów, chodzi bardzo równo
wszyscy znajomi podkreslają, że skrzynia pracuje bardzo lekko i precyzyjnie
mam wersję innovation, trzy drzwi, więc jest krótki i na naszych dziórawych drogach trochę buja, ale to głównie wina dróg, poza tym prowadzi się dobrze wspomaganie ok
zawsze lubiłem jeździc dużymi autami, widoczność doskonała
fotele bardzo wygodne, przyciski rozmieszczone we właściwych miejscach, może poza wycieraczką tylnej szyby, kierownica delikatnie zasłania zegary to chyba jedyna poważniejsza wada pod względem ergonomi
nagrzewa się bardzo szybko, klima działa bez zarzutu, nawiew bardzo skuteczny
jak na auto trzy drzwiowe to rewelacja, z przodu bardzo wygodne fotele z tyłu dodatkowo regulacja oparcia co w praktyce pozwala się czuć jak an solidnej leżance, dużo miejsca nad głową
jak na diesla dość cichy, nie ma żadnych stuków ani też brzęków, wadą jest odrobina szumu powietrza przy większych prędkościach
pali średnio około 11 litrów, przy dość ciężkiej nodze, za miastem nawet 8 do 9 ciu litrów, ceny części przystępne
Generalnie auto jak na razie jest godne polecenia
do wizyty w serwisie bez zastrzeżeń po wizycie zapaliła sie kontrolka od airbagu i nie gaśnie mają to usunąć zobaczymy co dalej
poważnych usterek dotychczas nie stwierdziłem, auto wydaje się byc dość mocne co potwierdziła stłuczka którą miałem, ja miałem lekkie zadrapanie a nowy scenic został na miejscu
Hyundai Galloper II