Przeniesienie napędu
: przednie prawe łożysko - posypało się po kilu tysiącach - wymiana na gwarancji
Naprawdę super samochód w swojej klasie, dobra jakość wykonania, niezawodny
No cóż wolał bym aby miał troszkę więcej dynamiki ale trzeba pamiętać że to mały samochód :)
Użytkownicy tego silnika muszą wiedzieć, że źle zaprojektowano odpowietrzenie skrzynki olejowej co w naszym klimacie powstawanie białego nalotu na korku wlewu oleju.
Nie miałem nigdy problemów z skrzynią biegów, jedyne z czym miałem problem to oberwanie gumowego zaczepu trzymającego lewarek - ale to chyba mój głupi nawyk trzymania ręki na lewarku w czasie jazdy.
Na oryginalnie ustawionej geometrii przednich kół ścinało opony od wewnątrz. Jeśli ustawia diagnosta nie znający tego samochodu z reguły ustawia źle, dobre ustawienie to maksymalan wartość podana w katalogu - średnia jak to robią wszyscy powoduje ścinanie opon.
Doskonała widoczność we wszystkich kierunkach
jestem dość wysoki (184) ale nie narzekałem na ergonomię
Brak filtra kabinowego
Jak na gabaryty samochodu przestrzeń dla kierowcy jest wystarczająca
No powiem tak - mógłby mniej palić :)
Kupiłem ze zniżką za rocznik, za te pieniądze samochodzik świetny do dojeżdżania do pracy, z klimatyzacją i w miarę wygodny. Dobra jakość wykonania i niezawodny.
Samochód nigdy mnie nie zawiódł, w najtrudniejszych zimowych warunkach odpalał 100/100. Prawie 10-cio letni samochód sprzedałem z sprawnym oryginalnym akumulatorem. Nasza centra mogła by się uczyć...
Nadwozie i podwozie oczywiście bez śladów korozji.
Posypało się łożysko przednie po niewielkim przebiegu - na szczęście było to na gwarancji :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 56KM 41kW