Ocena kierowcy - Hyundai Accent II Hatchback

gostek, 19 lat temu
Silnik 1.3 i 12V GL 86KM 63kW
Rok produkcji 2002
Hyundai Accent II Hatchback 1.3 i 12V GL 86KM 63kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
bardzo mi sie podoba przekonalem sie ze auta koreanskie niczym nie odbiegaja od europejczykow a nawet przewyzszaja na pewno w niezawodnosci
silnik bardzo zwawy od swiatel nie ma problemu z golfem2 (1,6 75)mimo mniejszej pojemnosci.zdolalem nim jechac 190 lecz predkoscia podrozną jest do 150-160 kultura silnika jest dobra lecz z powodu braku wyciszenia we wnetrzu jest raczej nie za cicho.jazda akcentem po miescie jest wrecz przyjemnoscia silnik pracuje od 1,900rpm
daje 3 z powodu 2 biegu który haczy prz szybszym wrzuceniu
zawieszenie przednie jest wręcz stworzone z mysla o mnie jedyne zastrzezenia mam do tego za gdy zapakuje sie mu bagażnik do maksimum auto przysiada co rowniez jest przyczyną dobijania.lecz ja znalazlem alternatywe w postaci sprezyn progresywnych.ktore na dodatek sa dosyc tanie
nie mam jakichkolwiek zastrzezen
przyciski sa pod reka ich obsluga jest intuicyjana
nie mam zadnych zastrzezen z wyjatkiem tego ze gdy mamy klimatyzacje a gdy wlaczymy cieply nawiew klimatyzacja automatycznie sie uruchamia
siedzi sie w nim jak w fotelu pilota samolotu predzej mialem octavie i siedzenia byly wrecz za male jakby nie bylo ludzi wiekszych i szerszych
daje 3 z powodu braku wyciszenia lecz i tak nie ma za glosno.no a w sumie mozna zawsze samemu go wyciszyc i to za okolo 100zeta
w miescie palil max.7l z gazem prawie ciagle w podlodze. przy lekkiej nodze spalic moze nawet ponizej 6l
dalem wtedy 41,990 i mam klime wspomaganie centalny i alarm w pilocie 2poduszki i inne wyposazenie umilajace zycie
nie mialem jakiejkolwiek awari
tu rowniez nie mialem jakichkolwiek problemów

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 12V GL 86KM 63kW [l/100km]

6,1