Ocena kierowcy - Hyundai Accent II Hatchback

Wojtek, 14 lat temu
Silnik 1.3 i 12V GL 86KM 63kW
Rok produkcji 2001
Hyundai Accent II Hatchback 1.3 i 12V GL 86KM 63kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik mało pali ,jest niezawodny, a jak się naciśnie to jedzie... Jest on najmocniejszą stroną tego auta.
Jest to dobra imitacja samochodu. Na tle konkurencji wypada słabo. Mnie podoba się jego wnętrze, choć materiały użyte są niskiej jakości. Kierownica się starła i lepi się teraz do rąk. Pękła osłona klamki wewnątrz. Okazało się że piękny srebrny przycisk awaryjnych jest tylko pomalowany i już schodzi z niego srebrna farba a przycisk jest czerwony:| . Ogólnie dobre niezawodne auto dla ludzi którzy traktują auto jako środek transportu z punktu A do B. Kupiłby go jeszcze raz ze względu że się nie psuje i jeździ.
Silnik jak najbardziej Ok, dynamiczny, szybki, oszczędny. Nie zepsuł się nigdy.
Oj tu nie najlepiej, biegi haczą. przy 80000 sprzęgło się ślizgało i trzeba było je wymienić.
Jest bezawaryjny, nie musiałem nic przy nim robić, raz jedynie drążek stabilizatora przegnił i pękł. Daje złą ocenę, bo auto się fatalnie prowadzi, z dużym opóźnieniem reaguje na ruchy kierownicą, a na zakrętach przechyla się jak żaglówka. Ogólnie pływa po dziurach. Pokonuję tą samą trasę różnymi autami i w każdym innycm aucie czułem \\\"muldy\\\" na drodze,a w accencie nic. To jedyna zaleta tego pływania.
Na widoczność nie narzekam. Jest ok, do przodu i na boki jest dobra, do tyłu przeciętna.
Wszystko pod ręką.
Dobra wentylacja i ogrzewanie, w zimie szyby parują. Nie mam klimy.
Z przodu jest dużo przestrzeni, bagażnik duży, z tyłu miejsca też dużo.
Odkąd go mam coś mi brzęczy, jakby kawałek blachy w desce rozdzielczej, nie udało mi się namierzyć źródła tego hałasu. Huk opływającego auto powietrza i oporów toczenia zagłusza silnik.
Chwalę go za małe zużycie paliwa. Nigdy nie testowałem ile spali najmniej. Po mieście pali 6,5.
Jest ok, tani i dobry.
Awarie zamka centralnego i alarmu. Oba zakładane w serwisie. Alarm jest upierdliwy. Co jakiś czas hamulce z tyłu przestają działać. I trzeba czyścić tłoczki hamulcowe itp.
Większych awarii nie było. Sprzęgło było wymieniane ale to raczej kwalifikuje się jako zużyci niż awaria. Tylne nadkola mocno bierze rdza.
Dziennik kosztów dla Hyundai Accent II Hatchback 1.3 i 12V GL 86KM 63kW
6,4