Ocena kierowcy - Hyundai Accent II Hatchback

jwp1435@onet.eu, 14 lat temu
Silnik 1.3 i 12V GL 86KM 63kW
Rok produkcji 2001
Hyundai Accent II Hatchback 1.3 i 12V GL 86KM 63kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Układ elektryczny : Jest to całkiem ciekawa propozycja niedrogiego i wmiare młodego auta. nie jest on wolny od wad- korozja i to dość poważna,słabe chamulce,brak jakich kolwiek testów zdeżenowych tego auta tym bardziej ze poprzednia generacja zdobyla tylko 1,5 gwiazdki w teście euroencap, dość głośny, pozatym w sierodku jest wszystko szare i twarde tak sobie to wypada ale pszynajmniej jest solidne.ma też zalety można za niewielkie pieniądze go kupić fajnie doposażonego równiesz w ABS to stanowczo poprawia hamulce,pozatym jest całkiem przestronny jak na swuj gabaryt i (przynajmniej muj)niechce sie psuć. jest to dość ciekawa propozycja samochodu. Ale nie oszukujmy sie- dla niewymagających będą zadowoleni z niedrogiego i ekonomicznego autka ale nie bez wad.
Karoseria : rdza troche zamłody na tak zawansowana korozje
Układ hamulcowy : niby sie nie psuja ale są słabe
Inne : brak iakiego kolwiek wyposażenia :-) :-)
układ elektryczy- żadnych problemów, silnik- żadnych problemów, skszynia- żadnych problemów, pszeniesienie napendu- żadnych problemów, zawieszenie- żadnych problemów, chaulce- żadnych problemów ale są słabe, karoserja- koroduje,
silniczek pracuje bardzo fajnie i to w dodatku na gazie dlatego dałem 5 :) hoć jak z rana go odpalam w chłodne i wilgotne poranki to przez chwile stukaja w silniku tak zwane szklanki Byłem u mechanika i kazał mi to zostawić w spokoju ,powiedział żebym sobie poszukał innych zmartwień. nic groźnego ale czasem z rana drażni ucho.w popszednim hyundai-u (c-coupe super auto:)) też tak miałem i nic sie nie działo.
drażni szasem (podkreślam czasem)oporna 3.pozatym bardzo pszyjemna w opsłudze
tu już tylko pszeciętnie. niczym nie zachwyca ale i niczym nie drażni a to chyba duży plus:)zawieszenie wytszymuje dość długo. Jeśli to można tu wżucić to gożej niż złe chamulce za te chamulce taka ocena.chamować hamuja ale sa słabe
do przodu i na boki OK ,choć troche cieszko wyczuć pszedni zdeżak. do tyłu natomiast to już tylko źle trzeba intuicyinie na czuja, ale można się przyzwyczaić i potem jest już tylko lepiej. ja już niemam problemów z parkowaniem:) pozatym jak zauważyłem tego typu problemy ma większość współczesnych samochodów.
wszystko jest raczej na swoim miejscu OK. Pozatym wnetsze jest dobrze spasowane nic nie piszczy nic nie trzeczy. Ale zato jest szare w jednym koloże i twarde(beznadzieja, zresztą jak w Punto czy Polo)szału bez:) apropo. pare dni temu coś mi sie poluzowało pod tapicerko i irutująco stuka na wolnych obrotach silnika. trzeba to zobaczyć ale to może niebyć takie łatwe, wtedy poleci na ocenie.ma pewne wady ale da sie z nimi żyć chociażby fotele i sposób ich rozkładania w wersii 3d po wpuszczeniu pasażera na tył. mizerną prace ustawiania fotela szlak bierze, nie powraca na swoje miejsce.ale plusem tego jest to że nietrzeba krecić jakoś gałką by go ustawiś tylko jest dzwigienka. itp.
tu jest bardzo dobrze choć nie doskonale bo nienam klimy:( i filtra pszeciw pyłowego i ciągnie wszystko do sierodka. pozatym mugł by bardziej dmuchać na 4 biegu wiatraka, choć to itak lepiej niż w vectra b kturej jestem posiadaczem
jak na tę klase auta to bardzo dobże choć niewiadomo do kturej klasy zaliczyć jak na klase B to jest bardzo dużo miejsca ale jak na klase Compakt to już tak sobie, uraok auta między segmentowego. złośliwy powie że mało bo wkońcu to Compakt ale nadgorliwy powie że sporo bo pszeciesz to klasa B mała. tak ogulnie to ma sprytne wnetsze i całkiem spore
no tu to kicha. przednie szyby w wersji 3d całyczas świszczą, efekt niedomkniętych szyb. Powyżej 100km/h robi sie głośno a potem to tylko coraz głośniej. jak się chamuje to nawet słychać tylne koła (okładziny) poraszka
szczeże mówiąc jestem pod wrażeniem niemam lekkiej nogi ale katem też nie jestem. mam 24lata. Awiec średnio oczywiście na LPG mi wychodzi ok 7,5L 75%trasa 25%miasto. Na jednej butli gazu 32-35L robie 440-460kmilometrów Maksymalne jakie tu podałem to było na autostradzie Niemcy ok140-165km/h w porywach i więcej:) a minimalne to skolei w polsce na trasie w nocy i jazda jak emeryt nie pszekraczając 100km/h średnio 80km/h Na mieście bez wygłupów to tak troche ponad 7L Wszystkie te wartości dotyczą LPG
w zakupie auta użymanego to jest bardzo fajnie. niewiem jak bylo kiedyś przy zakupie nowego ale dziś to jest więcej niż OK zważywszy na niskie ceny giełdowe tych samochodów.
czasem coś ale nie nagminnie i jak narażie nic poważnego- niedawno wymieniłem , łożyska w alternatoże, poduszke pod skszynią(prawdopodobnie moja wina wpadłem do rowu), łożyska kół pszednich(wyczytałem że to normalka ze tak krutko wytszymuja i sie potwierdziło), jakieś gumy styłu w zawieszeniu(grosze), amortyzatory przód(i tu bolało 300zł sztuka ale od nowego nie były wymieniane), akumulator odmuwił współpracy
nic poważnego mi sie nie pszytrafiło. stad 5 obym tego nie żałował:)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 12V GL 86KM 63kW [l/100km]

7,4