Ocena kierowcy - Hyundai Accent II Hatchback

Rok produkcji 2000
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Hyundai Accent II Hatchback 1.3 i 12V GL 86KM 63kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Inne : bezawaryjność
Przeniesienie napędu : sprzęgło, ale to normalne, pozatym zupełnie nic, trudno czegoś się doszukać
wygodny samochód, nadaje się na 1-4 osoby, w 5tke troche ciasno, tani w eksploatacji, tanie zamienniki o niezłej jakości, niewiarygodnie bezawaryjny w porównaniu z poprzednim samochodem, silnik dynamiczny na wyższych obrotach, małe spalanie, czego więcej chcieć? Chce coś nowego ale szkoda mi go sprzedać
(LPG) troche japoński, zbiera się porządnie od 3500rpm, poniżej troche brak dynamiki, na starcie zostawia w tyle mocniejsze fury
troche długi ruch lewarkiem podczas przełączania, 4ka troche za długa, 1ka nieraz nie chce wejść ale to tylko po redukcji z biegu >2, żeby weszłą trzeba w dół na 2ke wjechać i już git jest
przyjemnie wybiera nierówności, taki kompromisowy, nie za mięki i nie przesadnie twardy, poszaleć nieraz można, ale potrafi tyłem zarzucić na zakręcie
do przodu super, słupek nie przeszkadza, do tyłu dobrze
bardzo dobrze, wszystko tam gdzie powinno być
mam klime więc odparowanie to sekundy, ogrzewanie bardzo dobre, szybko się robi ciepło, nawiew dmucha nieźle
z przodu bardzo dużo miejsca, z tyłu niestety brakuje miejsca nad głową (>175cm), na nogi jest sporo
jest radio, a za bardzo to go nie słychać, przy większych prędkościach może troche
gazu (IIIciej generacji instalacja) pali jakieś 8L, przy jeździe mieszanej (75% miasto), benzyny litr mniej, z klimą litr więcej
za nowy dałem 37000, kupiłem w 2001 rocznik poprzedni, wyposażenie podstawowe + klima. Dziś stoi tak po około 12kzł więc jest to napewno bardzo dobry samochód, pojeździ się nim napewno jeszcze bardzo długo
mam go od nowości, jedyne co to popychacz centralnego zamka ale to na gwarancji zaraz po kupnie, pozatym z drobiazgów zupełnie nic Z LPG są nieraz problemy (szarpanie, brak mocy, gaśniecie) ale to wina instalacji, na bezynie nigdy nie było żadnych problemów
sprzęgło przy 150kkm, miało prawo, szczególnie przy moim stylu jazdy, pozatym to serwis mi raz popsuł silnik ale to nie jest raczej usterka. Zatkali przewód chłodzenia i silnik się przegrzał, po długich utargach wreszcie remoncik, od tamtego momentu bierze troche oleju, ale wcześniej nic nie brał

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 12V GL 86KM 63kW [l/100km]

7,7