: ogólnie całość gdyż został zakupiony na rok lub dwa a już jeżdże nim 5 lat wiec coś w nim jest że tak długo nim jeżdżę. [NAJDŁUŻEJ UŻYTKOWANE AUTO PRZE ZE MNIE I NADAL NIM JEŻDŻĘ] !
: niestety tylne nadkola
Układ elektryczny
: małe problemy zaczeły się pojawiać ale już po ;)
Przeniesienie napędu
: sprzegło mi pada alewiek auta 18lat to mu wybaczę
Auto zakupione ze względu na sytuacje finansowa i poprzednie auto brak ogrzewania szybko chciałem wymienić na coś tańszego. Wróciłem do mojego pierwszego auta które dobrze wspominam ze względu na silnik 1,5 = 200km/h dla mnie to był szok bo to był koniec skali ! Niestety ze względu na czas kupiłem 1,3 szału nie robi ale daje rade. Mam nadziej że mój komentarz się komuś przyda jeśli rozważa kupno taniego, komfortowego i dobrego auta
Silnik w miarę jedzie najważniejsze ale wolałbym 1,5 może litr więcej ale jak trzeba to się nie zastanawiał. Tu wyprzedzanie trzeba planować. trzeba pilnować oleju w moim egzemplarzu gdy się go wkręca na obroty powyżej 4 tyś [rzadko ale czasem trzeba]
Tu to super po zakupie wymieniłem olej na pełen syntetyk w skrzyni i po-prostu rewelacja zima czy lato biegi wchodzą gładko nawet wsteczny żadnych problemów nie ma ! A do samej skrzyni trochę krótkie biegi.
Zawieszenie jest nastawione komfortowo co pozwala wyjechać w dalszą trasę ale jest wiadomo co się dzieje z kołami i na ile można sobie pozwolić [może to już przyzwyczajenie] lubię miękkie samochody
Komfort mnie tu zaskoczył gdyż nie myślałem że będzie tu lepiej niż w Vectrze B mniejsze auto do merca nie porównam bo to przepaść ale dużo lepiej niż w oplu po 400 km brak bólu pleców czy innych objawów. Fotele super obszerne z dużą regulacja [kierownica też regulowana] Trochę jest głośno powyżej 90 to przeszkadza i silnik za słaby na trasie jeśli klima dojdzie to tylko utrzymuje prędkość. W koło domu bajka.
Tu wszystko tam gdzie się tego spodziewamy nie ma się do czego przyczepić. Duży plus za otwieranie bagażnika i wlewu paliwa z środka [szczególnie zimą].
Jak na razie żadnych problemów na początku wymieniłem chłodnice podobno się utleniła i już od trzech lat nie napełniałem klimy a chodzi super i bardzo wydajnie, ogrzewanie bardzo szybko działa duży plus !
Ja mam 186 cm jako kierowca nie narzekam [żona też,ale twierdzi że wpada się do auta bo nisko są fotele(ona na codzien jeździ miniwanem)] jest dużo miejsca na nogi z tyłu chyba też bo nikt nie narzekał. ogólnie raczej sam urzęduje wiec mi wystarcza
Nie ma aut idealnych a tu to chyba zapomnieli o tym, ogólnie się przyzwyczaiłem chyba ale jest głośno wszystko słychać i tu minus a plus że jestem na bieżąco informowany co się z autem dzieje 9i to bez komputera :)
Jest dobrze mogło by być lepiej oczywiście więc pozostanę że jest dobrze zawsze paliwo mogło by być tańsze i wszyscy by się ucieszyli. Droga praca dom 100 zł na tydzień starczy.
Chyba jedna z nielicznych konkurencji w której to Accent deklasuje rywali i inne auta za przyzwoity egzemplarz ja zapłaciłem 3000 zł auto z klimą i elektryka czego chcieć więcej?
Tu jest dobrze choć trochę trzeba zadbać np. olej sprawdzać. w moim egzemplarzu od początku tylko kilka drobnych usterek było więc jest B. Dobrze w porównaniu z poprzednimi autami.
Żadnych takich nie miałem wszystko co się psuło to siłą rzeczy eksploatacyjne wiek samochodu wymiana piast i amortyzatorów największa naprawa do tej pory. Do domu ZAWSZE mnie dowiózł a to najważniejsze dla mnie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 75KM 55kW