: Mimo że najsłabszy w tej generacji daje rade sobie z silnikami 2.5l
Ogólnie kupił bym następną Honde i tak zrobie bo kocham te auta.
Mimo najsłabszego silnika tej wersji prelude jest bardzo dynamiczny, nie pali dużo. Co do danych jakie podaje producent akurat moja prela ma lepsze osiągi.
Skrzynia rewelacja można przy 60 wbijać 2 i wyprzedzać.
Nie wiem jak innym ale dla mnie twarde zawieszenie bardzo pasuje szybko jezdze w zakręty wchodzi doskonale co prawda na polskich drogach czasem wytrzepie ale to już nie wina auta co z tego że w innych markach mają miękkie zawieszenie i nie czuja dziur a po paru latach wymieniaja całe zawieszenie
Jeżdze na codzien honda vw i oplem w hondzie czuje sie świetnie za kiera wszystko bardzo dobrze widze w vw czy oplu nie moge se tak usiąść zeby mi coś nie zasłaniało jak nie słupek to mała szyba dlatego mam porównanie.
Ogrzewanie bardzo szybko ogrzewa nie to co w dieslu trzeba czasu i czasu zanim sie zagrzeje. Honda grzeje już po 1km w takie moło zimne dni w zime 3km i jest cieplutko.
Jest to sportowe cupe więc z przodu wygoda i komfort a z tyłu mało miejsca ale za to kubełkowe siedzenia dla osób z tyłu bardzo opcja. Auto 4 osobowe.
Nie mam tu porównania tylko Hondą jeżdze tak szybko troszke słychać wydech i szum przy 170 poniżej da sie spokojnie wytrzymać długą trase.
Dla mnie rewelacja 2litry silnik benzyna wiec tak w mieszanej jezdzie max 9.5l benzyny w trasie można poniżej 8 zejść. Gaz na autostradzie przy predkosciach 130 do 150 czasem wyprzedzanie 11.5l lpg od 150 do 190 czzęste wyprzedzanie 12.5 byłem w szoku jak przy takich prędkosciach zapłaciłem 70zł za 250km
Cena kupiłem za granicą używane auto także za to co mam 10tys po opłatach to lepiej nie mogłem zainwestować
Narazie odpukać jest to moja druga Honda leje gaz lub paliwo i jeżdze. W poprzednij Hondzie tylko termostat i rozrusznik wymieniłem miała 180tys przejechane 1.3silnik.
Korozja nadkoli i drzwi od spodu strona kierowcy.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 133KM 98kW