Ocena kierowcy - Honda Prelude V

ballack1984@wp.pl, 15 lat temu
Silnik 2.0 16V 133KM 98kW
Rok produkcji 1997
Honda Prelude V 2.0 16V 133KM 98kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : jest nie do zajechania!! pięknie pracuje!!!
jeśli zmienię to na 2.2 litrowy! jest rzadkim okazem na naszych drogach więc będzie zwracał na siebie uwagę
silnik wkręca się jak szalony po 4000 obrotach, 3 pierwsze biegi spokojnie przewyższają przyspieszeniem większość aut o tej pojemności niezależnie od rocznika! niestety na 5 biegu już brakuje mocy!
sporo komentarzy że nie jest najlepsza skrzynia biegów :-( moja pracuje rewelacyjnie. bardzo elastyczna
mało stabilna na zakrętach i przy dużej prędkości. seryjne koła (195) proponuje zmienić na co najmniej 205, straci trochę na mocy i zwiększy spalanie ale znacznie bezpieczniej
jest to auto sportowe więc nie trzeba oglądać się za innymi :-)duże lusterka boczne mają dobra widoczność, sporo pomagają podczas manewru cofania bo oglądanie za siebie nie wiele pomoże. tylnie szyby są tylko \"ładnym tłem\" !
bryła auto jak widać nie stawia wielkich oporów, spojler miło widziany bo jednak lekki docisk na tylnią oś przy większej prędkości pomoże przytrzymać auto na zakręcie!
kapitalne ogrzewanie nie trzeba zbyt wiele czasu żeby w samochodzie zapanowało ciepło w mroźny dzień! klimatyzacja bez zastrzeżeń! to jedna z zalet tego samochodu!
z przodu jedzie sie super! mimo auta sportowego jest sporo miejsca za kierownica! a z tyłu!!! nie interesuje mnie to bo w końcu jestem kierowcą!
piękny dźwięk dla pasażerów i przechodni! silnik pracuje pięknie i radio jest w nim nie potrzebne! a wydech przy dużych obrotach zwraca na siebie uwagę przechodniów!
nie narzekajmy! to auto daje nam tyle radości ze liczba spalonych litrów nie jest ważna! na trasie z prędkością 120km to około 9-10 litrów a jeśli nas poniesie to nawet 16!!!
rewelacja!!!!!
poważnych usterek nie miałem cyt\"nic się nie dzieje z tym autem! przejechałem około 3000km na średnio 5-6 tyś obr i nic! nie do zajechania!!!\" przy ostrej jeździe można sporo wydać na ogumienie!!!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 133KM 98kW [l/100km]

10,3