: Szyberdach jest niesamowity, jedę ok 80 km/h i czasem zapominam, że mam otwarty dach :) Super aerodynamika !!! podczas jazdy lepiej otworzyć dach niż szybę będzie 10 x ciszej :)
KOCHAM JĄ :) co tu więcej pisać :)
Dzwięk przyspieszającego silnika jest przepiękny, nie jest to V6 ale pięknie gwiżdżę przy dodawaniu pedału gazu :)
Silnik niesamowicie elastyczny, na V biegu można jechać z prędkością ok 40 km/h i bez żadnego szarpania spokojnie przyspiesza !!!
prędkość max 200-210 km/h
przyspieszenie ok 7,5-8 sek. do 100 km/h
3 bieg do wyprzedzania jest na prawdę fajny :)
Nie jest to 2.2 VTEC który po prostu wgniata w fotel, ale 2.0 z 133 KM ogólnie do jazdy po naszych drogach w zupełności wystarcza
Fajny krótki skok, jak jest zimny trochę ciężko wchodzą biegi ale słyszałem że wymiana oleju w skrzyni problem rozwiązuje.
Czasem problem z wrzuceniem I i R biegu
samochodzik jest przyklejony do jezdni, jazda w zakrętach tym autkiem to przyjemność. Nic nie stuka , nic nie puka a zawieszenie jest ani twarde ani miękkie - akurat na polskie drogi
Jeśli już musisz cofać , to naucz się korzystać z lusterek, które są na prawdę super :) do Tyłu bardzo słaba widoczność, jak cofam to cały czas mam wrażenie, że zaraz walnę w jakieś inne auto... wychodzę z samochodu a tam jeszcze 1,5 metra luzu.
Z przodu widoczność jest super
wszystko OK
Klima, ogrzewanie,podgrzewanie foteli,podgrzewanie lusterek, ogrzewanie tylnej szyby - wszystko OK
Z przodu miejsca jak w mercedesie. Dla mnie IDEALNIE ! Jednak wydaje mi się, że kierowcy powyżej 180cm będą wadzić głową o podsufitkę - jest to samochód raczej dla średniaków niż dla wysokich.
Z tyłu można się przejechać ale na pewno nie w długą trasę
Wyciszenie na samochód tej klasy jest na prawdę doskonałe, jednak jeździłem bardziej wyciszonymi autami - np omega C
Nie wierzcie tym którzy piszą że auto pali im po mieście 8 litrów
Mi przy bardzo delikatniej jeździe do 2,5 tyś obrotów i zmiana biegu i bardzo delikatnym dotykaniu gazu (jeździłem jak stara babcia) Preludka 2.0 16 V spaliła mi równo 9 litrów po mieście
Miasto od 9 - 12 litrów PB95
Trasa od 8,5 - 10 :) zalezy jak ciśniesz :)
Honda Prelude 2.0 16 V 04.2000r 140000 Km z niemiec 1 właściciel, Klima, podgrzewane fotele i lusterka, pełna elektryka, szyberdach, brakuje tylko skór.... zapłaciłem za nią 17,800 zł + 2 tyś za opłaty i samochodzik jest w idealnym stanie technicznym :))
Jestem w niej zakochany :)
Na razie wszystko OK... kupiłem ją tylko dlatego, że wszyscy wychwalają to autko pod względem niezawodności. no i dlatego bo jest piękna :)))
1/3 ludzi ogląda się za tym samochodem :)
nie ma się do czego przyczepić, na razie wymieniłem kilka żarówek a tak to nic więcej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 133KM 98kW