Przeniesienie napędu
: synchronizatory w skrzyni biegów
Układ hamulcowy
: słaby ręczny---ciągle się tam coś zapieka
wspaniałe auto,ładne,głośne,średnio szybkie,kultowe,bezawaryjne.raczej dla kawalera--dla kobiet raczej nie,bo one niech kupują małe okrągłe,ciche i najlepiej elektryczne wozidełka
szybko się wkręca i równo pracuje na każdych obrotach.ale dzisiejsze samochody miejskie ze średniej półki mu dorównują przyśpieszeniem.np.nowa Corsa 1.3 turbo diesel przyśpiesza podobnie :-(
wkurza mnie zgrzytanie 2 i 3 biegu przy zbyt szybkim-sportowym prowadzeniu więc trzeba uważać żeby zębów ze skrzyni nie pogubić---ale to już 20 letni samochód więc mu wybaczam i ferrari z niego nie robię :-)
prowadzi się bardzo dobrze
dla mnie świetna widoczność
wszystko tam gdzie powinno być
w zimę ok,w lato z otwartymi oknami i szyberdachem---nie mam klimy :-( dmuchawy są wydolne lecz głośne
178cm wzrostu i waga 70kg---z przodu mnóstwo miejsca a z tyłu mało---raczej tylko dla dzieci
na luzie cisza,nawet ponad 100km/h--na biegu tylko do 2500obr/min--potem jak bolid na torze w nausznikach,ze stoperami lub b.głośną muzyką---ja wybieram muzykę :-)
jak na auto z segmentu G,to w normie:mi pali od 6.9 na trasie do 10 w mieście----w zimę nie testowałem bo kupiłem po zimie i teraz dopiero się okaże
dałem więcej niż średnią giełdową ale teraz tylko tankuję--niestety nie mało,ale coś za coś--uwielbiam te auto!!!
po 9ciu m-cach tylko ręczny się zapiekł--linka czy coś tam----czyli bezawaryjnie!!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V KAT 137KM 101kW