Ocena kierowcy - Honda Odyssey III

Radek Honda Odi, 5 lat temu
Silnik 3.5 V6 252KM 185kW
Rok produkcji 2007
Honda Odyssey III 3.5 V6 252KM 185kW 2004-2010 - Oceń swoje auto
Inne : Całokształt. Zwłaszcza iż miałem okazję jeździć Caravele oraz Toyota Sienna(to auto bez porównania do Hondy. Toyota duuuużo lepsza) myślę że Odi zasługuje na auto godne polecenia. Mam rodzinę 7 osobową i super nam się nią podróżuje
Inne : Brak
Auto super. Miałem Caravele ale bez porównania. Silnik bezawaryjny szybko się nagrzewa w zimę i jest cieplutko po ok 3 minutach w Caravele ok 10 minut
Pracuje równo, w cale nie jest głośny (podejrzewam kwestię wyciszenia) przy 180km/h nie ma tragedii w porównaniu do Caravele
Troszeczkę szarpie, ale tragedii nie ma no i oczywiście trzeba olej wymieniać. Ja wymieniam co roku i jest ok
Jedyny minus promień skrętu przy zawracaniu
Sylwetka może nie należy do najładniejszych, ale jest ok. Jedynie o czym trzeba pamiętać to o konserwacji prowadnic drzwi bocznych
Słupki przednie troszeczkę ograniczają widoczność
Jak wspomniałem w zimę super latem też oczywiście przy sprawnej AC
I tu muszę powiedzieć że jest dobrze ba nawet bardzo dobrze. Przy moim wzroście 199 nie ma problemu osoba siedząca za mną.
Gdzieś wyczytałem że opony szumią.. Myślę że to wina opon a nie wyciszenia. U mnie jest ok
Spalanie i jeszcze raz spalanie. W mieście moja siwa spała 14-15l w trasie nie ma tragedii 10l na 100km
Moim zdaniem nie jest źle. Zwłaszcza w tym segmencie. Choć ludzie wychwalają Towny to myślę że w stosunku do ceny części Honda nie ma tak drogich jak Chrysler bądź Dodge.
Nie odnotowałem i może i dobrze
Brak.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 3.5 V6 252KM 185kW [l/100km]