: Tak silnik jak i skrzynia biegów jak i komfort samochodu, doskonałe siedzenia i tak dalej....
Po sześciu latach nadal jestem pod wrażeniem i bardzo mi się podoba.
Silnik doskonały mam model VCM - z wariacyjną pracą cylindrów, odłącza je automatycznie 2 lub 3 z sześciu i świeci się lampka ECO, zagazowywanie niepotrzebne:) a przy tym moc zostaje. Przyspieszenia może pozazdrościć większość użytkowników drogi. Brak tzw turbodziury przy gwałtownym przyspieszeniu - to patent Hondy
Automat - rewelacja. można swój styl jazdy wpasować w łagodne i spokojne zmiany lub wejść wysoko na obroty i poczuć jak wgniata w fotel, lub też coś całkiem po środku. i to tylko operując pedałem przyspieszenia.
Terenówka to to nie jest. Ale znakomicie daje sobie radę w każdych warunkach.
Siedząc wysoko widzisz więcej niż inni:)
W środku kierowca ma lusterko do rozmów z pasażerami z tyłu.
Komfort to synonim Hondy Odyssey. Przejazd 1500 km nie sprawia żadnych problemów ani dolegliwości pleców, nóg czy kręgosłupa. System DVD i audio, słuchawki bezprzewodowe..., można nie wysiadać gdyby nie fizjologia.
Nigdy nikt nie narzekał z żadnego zakątka samochodu. Wszystko regulowane indywidualnie dla każdego - niezłe co?
To samochód 8 osobowy. Wymontowałem fotel środkowy z drugiego rzędu i podróżuje tam nasz pies, trzeci rząd dwoma ruchami znika w podłodze wtedy jest to już bagażówka. A po wyjęciu drugiego rzędu wchodzi tapczan i zostaje jakieś pół metra po długości. Więc jeśli chodzi o przestrzeń to brak skali abym mógł właściwą ocenę zaznaczyć.
Trzeba tylko zmienić opony na europejskie. Oryginalnie zakładają całoroczne i w naszych warunkach są takie sobie latem i takież zimą i jeszcze hałasują. Po tej zmianie można się oddać słuchaniu ulubionych utworów. Nic nie zakłóca nawet przy większych prędkościach.
Całkowicie załadowany ze skrzynią na dachu 14l - to dla mnie ok. Pusty - 9-10.
Kupiłem w dobrej cenie - sprowadziłem nowy z USA gdy dolar był po 2 zł. Pod tym względem to absolutna rewelacja.
Posiadam od nowości serwisuję i nie miałem żadnych usterek.
Posiadam od nowości serwisuję i nie miałem żadnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 3.5 V6 252KM 185kW