Ocena kierowcy - Honda Legend III

Marek S. - Mazury., 12 lat temu
Silnik 3.5 i 24V 208KM 153kW
Rok produkcji 1996
Honda Legend III 3.5 i 24V 208KM 153kW 1996-2004 - Oceń swoje auto
Inne : Całokształt. Zaczynając od wnętrza po zewnątrz.
Szukasz samochodu komfortowego do 12000tyś zł, auta mało awaryjnego, zwracającego na siebie uwagę i z zacięciem sportowym? Nie ma co się zastanawiać. Poszukaj jak najbardziej zadbanego modelu a na pewno odwdzięczy Ci się wszystkim co dla kierowcy najlepsze... GWARANTUJĘ!
Silnik bardzo elastyczny. Ciągnie od najniższych obrotów żwawo. Cichy bezproblemowy i co najważniejsze bezawaryjny.
Skrzynka pracuje bardzo dobrze bez szarpnięć, chyba że idzie redukcja z 4 na 2 :) wtedy jest ogień, szarpnięcie i oparcie fotela trzeszczy :)
Jest dobrze. Jak wiadomo to nie jest samochód do sportowej jazdy. To auto zostało stworzone jako kwintesencja rozkoszy dla komfortu kierowcy. Przy większych prędkościach autko może troszkę gorzej się prowadzić ze względu na bardzo miękkie zawieszenie ale nie ma tragedii.
Ja mam 186cm wzrostu więc dla mnie - bajka. Widać wszystko i wszędzie. Możliwość elektrycznej regulacji fotela w chyba 4 płaszczyznach dla niższych osób powinno pomóc wychylić głowę spod kierownicy :)
Wszystko doskonale sprasowane wykończone. Idealne auto naprawdę a jest to moje 8 auto. Najlepsze ze wszystkich i śmiało przyznaję że dużo bardziej komfortowe od volvo s60 czy s80 bo i tym i tym jeździłem.
Super. Grzeje fest a w gorące dni klimatyzacja działa idealnie w 2 trybach. 1 tryb klima włączona automatycznie na 2 strefy lub 2 klima włączona automatycznie na 2 strefy w trybie ekonomicznym czyli kiedy ustalamy, że chcemy aby w aucie nie było zimniej jak np.20 stopni to ustawiamy na wyświetlaczu temp. 20 stopni i tryb econ. Wtedy auto będzie włączało klimę tylko raz na jakiś czas aby opuścić temp. właśnie do tych 20 stopni. co zmniejszy nam automatycznie spalanie auta! SUPER.
Miejsca dla 4 sumo pod dostatkiem na pewno! :)
Podczas jazdy bardzo cichutko. Z połączeniem tego idealnego zawieszenia i podgrzewanych foteli trzeba uważać! - NIE ZASYPIAĆ! :)
Ceny np. zawieszenia są śmiesznie tanie. Np. wahacz na przód 80zł?? nowy. Części za dużo nie ma ale to auto w ogóle się nie psuje! a tarcze klocki i podobne części eksploatacyjne są dostępne na allegro. Spalanie w trasie na tempomacie wyniosło mi 10,5l/100km natomiast w mieście spokojną jazdą 14.5l/100km dużo? Kup sobie golfa III 1.8 i tankuj w mieście tyle samo a komfort?- bez obrazy panowie i Panie... :) Dziękuję za uwagę :) Moje polecenia auta? 100000000% na TAK.
Idealne autko za niewielkie pieniądze.
Na razie nie miałem okazji tego studiować :)
tak jak napisałem wyżej :)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 3.5 i 24V 208KM 153kW [l/100km]

12,5