Ocena kierowcy - Honda Jazz V Crosstar

Marat4, 3 lata temu
Silnik 1.5 i-MMD 109KM 80kW
Rok produkcji 2021
Honda Jazz V Crosstar 1.5 i-MMD 109KM 80kW 2020-2023 - Oceń swoje auto
Silnik : Im więcej jeździsz po mieście tym mniej pali. Średnia 3,8, po mieście ok 3,2 i to w ciszy pracy silnika elektrycznego
Bardzo pozytywne zaskoczenie. Samochód spełnia wszystkie moje oczekiwania i jest godny polecenia. Wielki w środku, idealny do miasta i na weekendowe wyjazdy.
Dwa silniki, ale to elektryczny robi świetną robotę. Średnie zużycie 3,8 litra na 100 km.
Wiem, że jest, ale jak działa już nie. I nie muszę wiedzieć, bo nie ma żadnych szarpnięć, odgłosów - płynnie i dynamicznie przyśpiesza.
Taki jak powinien być. Idealnie zestrojony na miasto i przede wszystkim na polskie drogi.
Wszystko świetnie spasowane. Mały minus za nie polakierowane śruby drzwi które widać po otwarciu (drzwi).
Pierwszy mój samochód, a miałem ich wiele z tak świetna widocznością. Olbrzymia przednia szyba. Jak już ktoś określił -„akwarium”. Widno, przestronnie.
Wszystko na swoim miejscu intuicyjnie rozmieszczone. Siedzenia wygodne.
Podgrzewane siedzenia, sprawna wentylacja i klimatyzacja przy 32 stopniach daje radę
Nic dodać - największy w swojej klasie a i większe bije na głowę. W tym samochodzie nie doznasz klaustrofobii
Durzę pozytywne zaskoczenie. Dzięki elektrycznemu silnikowi jazda po mieście w ciszy i spokoju. Przy jeździe 120-140 km słychać szum powietrza, pracę silnika ale nie są to uciążliwe dźwięki.
5 lat gwarancji z limitem 300.000 km mówi samo za siebie. Koszty to ubezpieczenie, paliwo i przeglądy
Drogi ale wart swojej ceny
Brak awarii
Brak