Samochód w mojej ocenie jest warty tego by zapłacić za niego cenę wyższą niż proponowaną przez konkurencję. Funkcjonalny, oszczędny i idealny do miasta + okazjonalnie do tras. Samochód mało awaryjny co w dzisiejszych czasach nie jest często spotykane. Ze swojej strony polecam model z dachem panoramicznym- dodaje zdecydowanie więcej przestrzeni.
Samochód posiadam kilka miesięcy - póki co nie zdążyło sie jeszcze zepsuć. Po zakupie wymieniłem tylko olej i tarcze - póki co wszystko śmiga.
Działa dobrze - nie mam żadnych złych wrażeń z tego elementu.
Samochód dobrze się prowadzi i pewnie trzyma drogi. Nieco słabiej jest w trasach przy wyższych predkościach - aczkolwiek ten samochód nie jest do tego przeznaczony.
Widocznosć jest bardzo dobra - samochód ma dużo okien i bez problemu można zobaczyć całe otoczenie co jest przydatne szczególnie przy parkowaniu.
Samochód funkcjonalny, posiadający liczne schowki i skrytki. W moim egzemplarzu nie ma podłokietnika, który z pewnością by się przydał.
Klimatyzacja działa dobrze i spełnia swoją rolę.
Zważywszy że jazz jest małym samochodem miejskim to jest bardzo dobrze. Pasażerowie z tyłu nie narzekają - choć nie zdarzało mi się wozić osób bardzo wysokich. Samochód jest znacznie większy w środku niż na zewnątrz.
Samochód nie jest dobrze wyciszony. O ile przy prędkościach miejskich problemu nie ma - to jednak w trasie jest gorzej. Przy prędkości 140 rozmowa przez tel jest mało komfortowa.
Samochód niewiele pali (w mieście z zachowaniem podstawowych zasad ecodrivingu udaje mi się wycisnąc 5.8 l/100. W trasie jadąc 80/90 km/h udaje mi się wycisnąc około 5l. Przy prędkości 140 km/h spalanie na poziomie 7.5 litra.
Ceny jazza są dosyc wysokie, ale samochód jest warty swojej ceny. Z drugiej strony kilkuletnie używane egzemplarze sa w cenie wyższych modeli.
Nie zaobserwowano
Nie zaobserwowano