Ocena kierowcy - Honda Jazz III

Silnik 1.4 i-VTEC 100KM 74kW
Rok produkcji 2015
Honda Jazz III 1.4 i-VTEC 100KM 74kW 2008-2015 - Oceń swoje auto
Silnik : V-TEC 100 koni - bez turbiny na łańcuszku - warto
W porównaniu do poprzednika lift modelu przyniósł wiele pozytywnych zmian. Przesiadka z wersji Trend VSA na Comfort Plus to inna bajka. Lepsza tapicerka, klima automatyczna a nie manualna, 4x el. szyby podłokietnik kierowcy i wiele istotnych szczegółów w środku to jest to. np. płynna regulacja prędkości wycieraczek, czy fabrycznie przyciemnione tylne szyby czy elektrycznie składane lusterka. Trochę szkoda, że tylny zapas zastąpił zestaw naprawczy ale za to mamy do dyspozycji podwójny bagażnik .
10 koni więcej w stosunku do poprzednika robi swoje naprawdę warto. Co najistotniejsze brak turbin bardzo umiarkowane zużycie paliwa i frajda z jazdy.
Skrzynia 5 biegowa daje radę. Co do 6 biegu może by się przydał ale wtedy jazda nie była by taka fajna to przecież V-TEC.
Jest sprawnie i precyzyjnie co więcej trzeba.
Jest super. Duże lusterka zewnętrzne dają naprawdę fajny widok tego co nas otacza. Krotka maska przednia fajny widok do przodu. Czego więcej chcieć?
Wszystko na swoim miejscu nic dodać nic ująć.
wszystko wymaga odpowiedniego ustawienia.
Duże auto w małym opakowaniu. Fajnie to Japończycy wymyślili.
Nie ma co narzekać.
Moją Hondą Jazz III z 2008 roku zrobiłem ok 100. tyś km po drodze wymieniłem tylko 2 zestawy klocków hamulcowych i komplet tarcz 2 razy do roku filtr kabinowy i 1 raz regulację zaworów w nowym Jazzie mam dopiero 9000 km wiec wszystko przede mną.
Cena mogła by być trochę niższa ale z uwagi na wyposażenie konkurencja nie wnosi nic nowego.
Gdyby wszystkie pojazdy tak się sprawowały mechanicy nie mieli by co robić. Ważny szczegół przy hondzie to kraj jej pochodzenia moja pierwsza Honda wyprodukowana była w Japonii aktualna z kolei w Anglii. Uczulam na produkcję z Chin różne słyszałem o niej opinie.
Brak.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i-VTEC 100KM 74kW [l/100km]