: Ogrom miejsca w środku przy małych gabarytach zewnętrznych.
Ładnie wygląda, świetnie jeździ, mało pali. Jeśli trzeba staje się małą ciężarówką (nie ma w tym przesady) lub samochodem rodzinnym. Jeśli trzeba staje się małym sportowcem, ale głównie jest porządnym samochodem do robienia kilometrów. Ja nie lubię z niego wysiadać, a żona go uwielbia. Dla młodych ludzi to świetny wybór. Miłośników marki (należę do nich) też zaspokoi.
Myślę, że ta wysoka ocena jednostki napędowej nie jest bezpodstawna. Doskonała w mieście i poza nim. Moc rozwijana jest płynnie i bardzo kulturalnie. Świetna elastyczność na niskich obrotach, a na wysokich....można zawstydzić niejeden teoretycznie mocniejszy samochód.
Precyzyjna, hondowska robota. Nic dodać nic ująć. Mam jednak wrażenie, że pierwszy bieg jest zbyt krótki i cierpi na tym dynamika, ale to może być tylko moje spostrzeżenie.
Samochód jest krótki, źle zachowuje się na poprzecznych nierównościach. Na dobrej nawierzchni, w zakrętach spisuje się świetnie. Doskonale trzyma nadany kierunek, nie jest nerwowy. Słyszałem opinie, że układ kierowniczy jest \"gumowy\", ale zastanawiam się czy nie pisał to ktoś z konkurencji. Moim zdaniem jest ustawiony idealnie, kierowca nie traci kontaktu z podłożem, świetnie radzi sobie przy dużych prędkościach jak i w jeździe \"parkingowej\".
Panoramiczna przednia szyba daje poczucie jazdy samochodem dostawczym lub dużym wanem. Przeszklone słupki pomagają w jeździe miejskiej i na parkingu. Dodatkowym plusem są duże lusterka. W widoczności do tyłu pomagają czujniku parkowania:)
Pierwsze wrażenie......kurde ile przycisków na głównym panelu. Wrażenie drugie....kurde tak powinno być w każdym samochodzie. Przyciski do sterowania radiem są duże, sterowanie automatyczną klimatyzacją jest bajecznie proste. Minus za źle usytuowane sterowniki lusterek (lewa strona pod kierownicą).
Raczej tak jak w każdym nowoczesnym samochodzie, czyli chłodzi i grzeje.
Niejeden kompakt mógłby nabawić się kompleksów. Miejsca jest bardzo dużo, dodatkowo bagażnik - 350 litrów!
Przy tej klasie samochodu nie można oczekiwać cudów. Powyżej 140 km/h trzeba trochę głośniej rozmawiać:)
Samochód bardzo ekonomiczny. Jednak wszystko zależy od stylu jazdy. Pod nóżką żony pali bardzo mało, pod moim łapskiem pali trochę więcej, ale często kręcę go pod 5000 obr./min. Ten silnik to uwielbia i przy takiej jeździe nie jest opojem.
Przy chłodnym skalkulowaniu dochodzi się do wniosku, że warto było wydać 56500. Samochód ma świetny, ekonomiczny silnik, bogate wyposażenie (wersja comfort)no i bardzo niską utratę wartości.
Brak danych:)
Brak danych:)