Ocena kierowcy - Honda Jazz III

Jareka, 14 lat temu
Silnik 1.4 i-VTEC 100KM 74kW
Rok produkcji 2009
Honda Jazz III 1.4 i-VTEC 100KM 74kW 2008-2015 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy : No rewelacja ...
Samochód użytkuję dopiero od 2 miesięcy, zrobiłem ponad 4 tys kilometrów. Na razie jest wszystko w porządku.
Może być , elastyczny, żwawy i oszczędny:))
Nie ma żadnych problemów - biegi wchodzą lekko i bez wysiłku
Lepsze niż w poprzedniku, na nasze drogi bardzo dobrze.
Zdecydowanie lepsza niż w poprzedniku, okienka boczne dużo większe, lusterka zewnętrzne olbrzymie
Spoko - bardzo wygodne fotele, wszystko pod ręką, wygodne przełączniki w kole kierownicy - nie mam uwag
Auto kupiłem w kwietniu, nie miałem okazji przetestować ogrzewania, natomiast klimatyzacja w upały działa rewelacyjnie
Mnóstwo miejsca dla rodziny 2+2, bardzo dobrze siedzi się z tyłu. Cztery dorosłe osoby mają bardzo dużo miejsca. Dziecko na foteliku nie kopie przedniego oparcia (mam 182cm wzrostu, więc odsuwam trochę fotel. Bagażnik spory.
Do 100 km/h spoko, powyżej .... też można się przyzwyczaić. W każdym razie \"głośność\" nie jest uciążliwa.
Może być.
Cena... jak to zwykle bywa zawsze będzie za wysoka :)). Dodam tylko, że z takim wyposażeniem cena Hondy nie odbiega od innych marek - porównywałem Kie, Nissana, Fiata, Renaulta i Opla.
Trochę irytuje czasami obijający się plastik plastik pod kierownicą - ale niech wszyscy mają tylko takie problemy :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i-VTEC 100KM 74kW [l/100km]

5,5