Auto mam od 8 lat. Kupione jako używane. Same wrażenia z jazdy pozytywne, dość cichy na niskich prędkościach. Bezawaryjny prawie, od lat nie musiałem nic w nim robić. Spalanie mogłoby być mniejsze ale jest chyba w normie.
Pomimo że to wersja mocniejsza to nie czuć tego. Do tego auta jest wystarczający do jazdy w mieście, ale na trasie już nie. Na wyższych obrotach robi się głośny, ale jak na benzynkę to dość elastyczny. Żadnych awarii.
Po 90 tys km potrzebna była naprawa skrzyni - wymiana jakichś rolek, gdyż na 1 i 2 biegu było słyszalne wycie. Potrafi chaczyć przy wbijaniu wstecznego i jedynki. Poza tym bez jakichś uciążliwości.
Lekko i łatwo parkować, dobry promień skrętu. Do wspomaganie trzeba się przyzwyczaić. Po mieście jest ok, ale przy wyższych prędkościach lekkie ruszenie kierownicy nie daje żadnego efektu aż przełamie się pewien opór, po którym następuje skok i gwałtownie auto zmienia kierunek jazdy.
Nic nie rdzewieje. Problemem było jednak pęknięcie przy mocowaniu dachu z tyło, przez które wlewała się woda do środka - podobno wada fabryczna niektórych egzemplarzy. Do tego fatalny lakier - czerwony stał się różowy i nie ma możliwości tego spolerować a sam lakier jest bardzo miękki i łatwo się rysuje.
Może być. Nie widać gdzie kończy się przód.
Ciekawy sposób składania tylnej kanapy daje dużo miejsca w bagażniku lub pozwala przewieąć coś wyższego.
Grzej eszybko i gorącym powierzem. Klima też robi wichurę w aucie.
Niby wszystko przestronne i jest miejsce z tyłu i przodu. Dla wysokich osób może być przoblem za kierownicą. Ktoś wymyślił półkę w okolicy kolan przez całą szerokość auta. Nie mogę ustawić się fotelem tak aby było optymalnie bo albo mam kierownicę za daleko, albo wciskając pedały zaczepiam kolanem o tą półkę - masakra.
Na postoju i po mieście ok. Przy wyższych prędkościach robi się niestety głośniejszy.
Cena jest za wysoka jak na takie małe i stare już auto.
Drobiazgi w małej ilośći i wynikające ze zużywania. Tłumik, pompka spryskiwacza, lampki konsoli,
Nic naprawdę poważnego nie było.