Przeniesienie napędu
: Zdecydowanie nastepna tez bedzie HONDA
: Brak tylnych głosników
Po Grande punto który okazał się pomyłką której do dziś żałuję. Jest to idealny samochod do miasta i trasę szczegolnie z silnikiem 1.4. Wybierałem pomiedzy Fusion, nowym polo, clio.Po roku eksploatacji jestem zadowolony, świetnie zagospodarowana przestrzeń, mozliwośc powiększenia bagażnika do sporych rozmiarów. Moim zdaniem zdecydowanie najciekawsze auto w swojej klasie. Trochę kosztuje ale warto.
Sam wymieniam olej i filtry przynajmniej raz w roku coś się dzieje przy samochodzie, robię to cały dzień. Autko sprowadziłem z Niemiec www.honda-foerster.de Polecam Jazz
Jak sie zapomnisz to płacisz za przekroczenie prędkości niby 83 konie ale rwie ostro do przodu. Miałem Punto 1.4 ale to nie było to. Dlaczego Japońce zastosowali 2 świece na cylinder ?
Gdzieś mi haczy wsteczny czasami, a tak poza tym OK.
Trochę twardy ale moze dobrze bo nie przechyla sie w zakrętach.
Bez problemu daję radę jak i żona.
No tu to jest mistrzostwo, pokazali Japońce do czego służy mózg. Takim bagażnikiem i systemem składania i aranżacji wnętrza nikt nie dorównuje.
Mi pasuje.
Bardzo duża rewelacja a mam 180 cm i 95 kg
No tu się robi głośno po 130 km/h
Przez 2lata brak jakich kolwiek problemów !
Trasa - 5,0 z klimą
Miasto, trasa - 5,8
Zimą nie ma cudów -7,0
ALE GRANDE PUNTO 1.4
Trasa - 6,3
Miasto,trasa -7,2
Zimą porażka :( 8,7
Trochę ta cena jest wysoka ale coś za coś. Mogłem kupić młodsze Fiesta, Clio, 207. Ale wybrałem NIEZAWODNOŚĆ i nie żałuję jeśli bedę zmieniał to też na Honde ( może CIVIC kosmos i rudą )
Brak jakichkolwiek napraw. Grande Punto to była KATASTROFA i był nowy.
Brak aż robi się nudny. Sam wymieniam olej i filtry przynajmniej raz w roku coś się dzieje przy samochodzie robię to cały dzień.