Ocena kierowcy - Honda Jazz II

Silnik 1.2 78KM 57kW
Rok produkcji 2005
Honda Jazz II 1.2 78KM 57kW 2002-2008 - Oceń swoje auto
jestem bardzo zadowolny
Daje maksymalna ocenę - dotyczy oczywiście tego segmentu - czyli auta miejskiego - silnika na niskich obrotach praktycznie nie slychac
Daje maksymalna ocenę - łatwe przełożenia - biegi wchodzą gładko i krótko, bez problemów - pierwsze dwa biegi krotkie - trzeba trochę pomachać w mieście
Tutaj super rownież - idealny na zatłoczone miasto - sprawny i twardy - ja tak lubię - daje poczucie dobrze "przyklejonego" do drogi
Dobrze, ale nie super - nie mogę się wciąż przyzwyczaić do krótkiego przodu - trzeba się go na nowo uczyć - szczególnie koperty (tutaj głównie za sprawą bardzo dużego - dobrego - wspomagania kierownicy)
mogliby zrobić podnóżek na lewą nogę, powiekszyć wewnętrzne lusterko, zrobić na desce wskaźnik wlączonych świateł (to mi szczegolnie doskwiera), półka z przodu trochę za nisko, wrażliwy (czuły) kluczyk (trzeba uważać, żeby przypadkowo samochodu nie otworzyć)
Przy dobrym doborze ustawien dmuchawy (i ewentualnie klimatyzacji) dobrze, nie mam problemów jak inni użytkownicy z parującym wnętrzem; ogrzewanie też bez zarzutów; jedyny manakment - dmuchawa wydajnie pracuje od 3 poziomiu - jest to tez poziom głośny; poziom 1 i 2 mało hałaśliwy
Jak na tę klasę wyśmienicie - z zewnątrz mały, w środku duży - super system składania foteli; mam 185cm wzrostu i wcale się źle w tym aucie nie czuję; taki mini mini van
Jak dla mnie doskonale - dopiero pwyżej 120km/h daje o sobie znać hałas - ale tyle w miescie się nie jeździ
Jestem zadowolony - mam nadzieje, ze ceny przegladów mnie również pozytywnie zaskoczą - tak przynjamniej wynika z info od ASO
moim zdaniem perfekt - za 46000zl kupilem miejski samochod dobrej marki z pelnym wyposazeniem i dobrą promocją kredytową - długo szukałem - głównie w segmencie C - a na jazza trafiłem przez przypadek, gdy zauważyłem pojemność jego bagażnika w salonie (przy okazji oglądania nowego civica)
Zaliczkowo daje - jak na razie bez zarzutów - mam nadzieje, że made in japan coś znaczy
bez zarzutów

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 78KM 57kW [l/100km]