Ocena kierowcy - Honda Jazz II

DT, 18 lat temu
Silnik 1.2 78KM 57kW
Rok produkcji 2005
Honda Jazz II 1.2 78KM 57kW 2002-2008 - Oceń swoje auto
Samochodem jeździ żona , jak n arazie jest bardzo zadowolona, mały ALE JAKI PRZESTRONNY. Gdyby był rozmiar wiekszy napewno kupiłbym też dla siebie a tak myśle o nowym Civicu. System składania tylnych siedzeń to coś co powinno znaleźć się w każdym aucie. Przed zakupem brałem jeszcze pod uwage Mitsubishi Colt ale teraz ja a przede wszystkim żona nie żałujemy wydanej kasy.
Cichy, 78KM w zupełności wystarcza do komfortowej jazdy
Bardzo dobrze.
Zawieszenie twarde dobrze tłumi nasze dziury. Na trasie przy wiekszej prędkości samochód podatny na boczne wiatry
Widocznośc do przodu ograniczają słupki ale nie bardziej niz w innych samochodach. Lusterka boczne za to są super.
Deska rozdzielcza jest prosta ale funcjonalna
Mały silnik więc nagrzewanie zimą przy -20st.C trwa trochę długo, ale nie na tyle żeby można było narzekać. Klima działa poprawnie.
Gdyby można było dałbym ocenę 6. Mam 2m wzrostu i za mną również mogłaby siąść osoba podobnych gabarytów. System składania tylnej kanapy to już perfekcja.
Cicho i przyjemnie, nawet przy 150km/h jest umiarkowanie.
samochodem jeździ żona i na razie średnio koło 6 l/100km, ale samochód ma dopiero 6000km więc myśle że spadnie jeszcze, na dodatek testujemy go na razie zimą. Komputer pokazujący zużycie paliwa czasami głupieje.
Nie jest tanim samochodem, ale teraz gdybym miał jeszcze raz wybierać na pewno kupiłbym Jazza.
Poza zatrzaskiem oparcia tylnego siedzenia, z którego w czasie jazdy dochodziły nieprzyjemne dźwięki (serwsi usunął usterkę) wszystko OK.
Na razie OK.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 78KM 57kW [l/100km]