Auto kupion praktycznie za bezcen. Nie jest to ideał, ale nie jeździ gorzej niż tico czy CC. Automat ma swoje zalety, ale kiepsko sprawdza się w trasie. Jeśli jdnak ma to być drugi, czy trzecie toczydło w rodzinie zdecydowanie polecam (jeśli uda się znaleźć). Nie porównam auta do 126p, bo to 20 lat przepaści konstrukcyjnej :)
Trudno mówić o elastycznośći. Samochód ma bezstopniową skrzynię biegów (CVT), więc ona o nią dba. Silnik napewno trwały. Prawdziwy przebieg nie jest mi znany, a oleju jak na lekarstwo bierze. Zapala nawet w ciężkie mrozy bz problemów, ale to japończyk :)
Hmm. Ambiwalentne uczucia budzi. Niby ok, super jazda po mieście, oszczędza silnik i ni szarpi. Z drugiej strony nieco dławi całkiem mocny silnik (jak na takie autko) i napewno podwyższa spalanie
Do miasta ok, chociaż źle znosi dziury nawet na 13" kołach. Wiadomo - w Japonii dziury mają tylko w serze. Importowanym.
Tutaj ideał i do przodu i do tyłu. Duże szyby, wysoka pozcja za kierownicą, nawet lusterka spore.
Wszystko rozplanowane intuicjnie. Jedyna wada to strasznie cienka i twarda kierownica, ale w tamtch latach to normalne.
Latem super (biorąc pod uwage brak klimy). Moje autko jest czarne, ma duże szyby, więć potrafi sie nieźle nagrzać. Nawiewy jednak naprawdę zdają egzamin. Zimą trzeba troszk poczekać aż się nagrzeje, ale to może już wina termostatu
Jak na tak mały samochodzik z przodu ideał. Nawet mój brat (190 cm) twierdzi, żę luźniej niż w jego sunny. Z tyłu za to porażka. Kot się nie skarżył :)
Jak na swój wiek jest ok. W mieście przy normalnych prędkościach nie jest źle. Poza miastem sporo szumór, bo autko dosyć wysokie.
Spalanie w granicach 7 litrów na 100km to na takie autko nie najmniej, ale za przyjemność jazdy bez sprzęgła trzeba zapłacić. Trudno powiedzieć ile pali poza miastem, bo to autko nie do tego. Ceny części dosyć wysokie, ale... niepotrzbne :)
Auto jak się uda kupić to kosztuje zwykle tyle co nic. Jedna wada to niezbyt tanie części, których trzeba nieco poszukać. Na szczęście nie są potrzebne :)
Autko ma swoje lata i bogatą historię. Nie działa wycieraczka tylnej szyby i obluzowana jest tapicerka. Do tego ciężko chodzą regulacje lusterek. Trudno jednak powiedzieć czy to wina auta, czy poprzednich właścicieli. Ogólnie prostota święi triumfu - jak nie ma co to i się nie psuje :)
Wiem, żę 5 w tej kategorii dla 20 letniego auta to szok, ale w sumie tak jest!. Jeżeli nie liczyć tłumika to auto jest praktycznie absolutni niezawodne!