było by wspaniale gdyby ten silnik był bardziej zrynwy , by można było wyprzedzać w trasie i nie zastanawiać się czy ten mały samochodzik ktory jest gdzieś na horyzoncie nie przejedzie wcześniej po twoich drzwiach
dla kobiety lubiącej spokojną jazdę -idealny , silnik trzeba wkręcić na wysokie obroty żeby jakos jeździł,przy prędkości 90 km/h jest 3.5 tys obrotów a odczuwasz jakby było 130 km/h-to jest największy minus tego samochodu.Do miasta , spoko.ale gdy trzeba ruszyć z kopyta na światłach,czy na skrzyżowaniu jakiś młot wyjedzie a ty chcesz uciec-zapomnij ,zbiera się b.wolno.Jakby przez swoje wyjące obroty mówiła "już więcejnie mogę!". z drugiej strony właśnie silnik to wspaniałarzecz w tym samochodzie-niezawodność !!!JAK ktoś lubi spokojną jazdę z czystym sumieniem polecam.wspaniała elastyczność!Ja jednak zdecydowałem się sprzedać idelny egzemplarz , ale doprowadza mnie do szału dodawanie gazu i wyprzedzaniu.Jeżdżę wymiennie focusem 1.9 tdi-zupełnie inna jazda!Ale tu znów nie ma tej wspaniałej elastyczności!
biegi wchodzą jak masło! niekiedy jest problem ze wstecznym,trzeba wcinąć parę razy spzręgło ,inny bieg i potem wchodzi ,ale rekompensata to elastyczność
wspaniały!osobiście uważam ,że lepszy od focusa
wszystko działa szybciutko,klimka super
dla kierowcy-przeszkadza kolumna kierownicy+deska rozdzielcza przy parym kolanie.Gdy kluczyk ma breloczek z autoalarmem -to powiedziałbym kłuje w kolano.
dla 2 osób idealne,po złożeniu tylnych foteli fajne kombi!
przy 90 km/h zaczyna wrzeszceć jak przy 130,ale nie jest to uciążliwe,jak pisałem wcześniej , osobiście wkurza mnie to bo czuję jakbymjechał o wiele szybciej.Ale ogólnie wygłuszenie ok
jak się staram bardzo to potrafi spalić 7 lub 8 na 100 km , a zwykle 10 ,11.Jak się leci autostradą 140 ,170 to kreska paliwa w oczach leci w dół
nic!!!!!!!!!!!!
nic!!!!!!!!!!!!! Lać i jeździć!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 4WD 124KM 91kW