Ocena kierowcy - Honda HR-V I

wojtek znakowo@interia.pl, 15 lat temu
Silnik 1.6 i 16V 4WD 105KM 77kW
Rok produkcji 2001
Honda HR-V I 1.6 i 16V 4WD 105KM 77kW 1998-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : wydajność siliczka i kultura pracy. cisza świetnie wyważony
jestem bardzo zadowolony i polecam wszystkim.
silniczek pracuje wzorowo, trzeba tylko regularnie wymieniać olej. bajeczka
bez zastrzeżeń. płynnie jak to honda
nie jest to terenówka ale wyraźnie 4x4. jeżeli ktoś pisze że warczy mu tylny most kiedy załącza się tylny napęd to trzeba zwyczajnie wymienić olej i tylko na hondowski inny nic nie da
fantastyczne duże lusterka które ułatwiają cofanie zmianę pasa ruchu itp bez tego trochę słabo z widocznością do tyłu
jest kłopot jeśli ktoś chce wsiadać do tyłu. wtedy najlepiej kupić 5 d.wygodnie wyżej niż zwykle choć trochę twarde zaw. ale wszystkie klawisze na swoim miejscu
ok. choć klima mogłaby być bardziej wydajna
na wysokości barków nikt nie będzie narzekał ale pasażerowie z tyłu nie mają wiele miejsca na nogi
już teraz doskonale ale troszkę się napracowałem. kupiłem płaty mikrogumy i okleiłem nadkola pomogło. jeśli chodzi o silnik to cisza ale co za różnica czy hałasują koła czy silnik. uszczelki szumią przy większych prędkościach.
ceny napraw? jakich napraw absolutnie bezawaryjne auto. ocenę psuje trochę spalanie mi pali 7-10,5 choć to zrozumiałe auto jest wysokie (duże opory powietrza) ma też szerokie opony (duże opory toczenia) i mechanizmy 4x4 które też trzeba wprawić w ruch bez względu na to czy są akurat aktywne czy bierne
są dość drogie ale za jakość trzeba płacić
absolutnie fantastyczna sprawa. nic się nie paprze jadna sprawa ale sam zepsułem czujnik zamknięcia drzwi koszt 20 zł nowy
nie to nie hrv. lać regularnie olej jak najbardziej rzadki bo to honda i jazda

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 4WD 105KM 77kW [l/100km]

8,3