: Zaskoczyła mnie najbardziej (pozytywnie oczywiście) iloś miejsca.
: Zawiechy mam obniżone więc jest twardo.
: Cieknie do środka na uszczelkach drzwiowych (troszkę)
Świetne auto... jeśli masz jeszcze jedno w garażu. Jako ogromny plus dodaję DUŻY jak na tą klasę aut bagażnik, naprawdę!!!
VTEC - nic dodać, nic ująć, doskonale wkręca się na wyższe obroty. Ten silnik lata!... szczególnie w zakresie 4-7.000 obrotów.
Biegi wchodzą bez zgrzytów. Drażni mnie jedynie brak płynnego przejścia z 5 na 4 wówczas, gdy chcę robić szybką redukcję przez wyprzedzaniem.
W zakrętach trzyma się jak na szynach. Ze względu na małą masę i doskonałe trzymanie każdy inny odpada na krętej drodze. W koleinach (ze względu na szersze kapcie i obniżone zawieszenie) lata jak Żyd po pustym sklepie. Trochę niebezpiecznie.
Przód - ok
Boki 90 stopni - ok
Boki >90 stopni i tył - podle
Ludzie! Mam 198 cm wzrostu i naprawde dużo miejsca za kierą i nad głową (przy założonym dachu :) ) Wszystkie przełączniki i ręczny są w doskonałych pozycjach.
Zdejmowanie dachu - szybko i bezproblemowo.
Grzeje i chłodzi za zawołanie.
Jak już pisałem, jak na 2 osobowy pierdzik miejsca jest DUZO. Przy moich prawie 2 m wzrostu czuję się komfortowo. Nie sądziłem, że będzie aż tak dobrze.
No z poziomem szumów w aucie nie jest najlepiej. Nie widze różnicy w jeżdzie z otwartą czy zamkniętą tylną szybą. W CRX jest głośno. Część szumu to muza z silnika, ale to akurat plus.
Spalanie 3/7- miasto/trasa, dwie osoby - 6,95 l/100 km
Cen przeglądów i napraw nie znam, bo auto mi się nie zepsuło.
Za tą kazęz tej półki aut niczego lepszego nie kupisz. Polecam CRX jak cholera!
Niezawodność silniek VTEC jest wręcz opiewana w japońskich podstawówkach.
Ninja japońcsy, którzy używają tylko tych aut narzekają jedynie (i to czasem) na uszczelki przy drzwiach, które podczas srogich słot potrafią puszczać życiodajną wodę do środka. Ja osobście uważam to za "smaczek" auta, które kupiłem iście kolekcjonersko i z zamiarem tuningu.
O niezawodności Hond powstało wiele piosenek. Codziennie rano śpiewam po jednej. CRX niezawodny jest, jemu chwała jemu cześć! - to refren jednej z nich.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 ESi 125KM 92kW