: jest swietny jak na zwykle 1,6 to potrafi pozamiatac.
crx to wprost bajeczne auto szybkie zwinne i niezawodne . jednak cerka niewybacza bledow kierowcy to auto jest niebezpieczne trzeba na nie uwazac bo czasami jest nieprzewidywalne . Tym samochodem poprostu trzeba umiec jezdzic .Wycina takie auta jak np: eclipse 2 gen 2,0 150 koni tez niezostawia suchej nitki na bmwkach 2,5 litrowych ktore maja pod maską 193 konie . To swietne auto przed kupnem podchodzilem do niego z dystansem ale sie przejechalem i sie poprostu w crxach zakochalem.Nastepnym autem tez bedzie honda crx 2 gen tylko ze vti czyli ee8.
silnik D16z5 jest naprawde elastyczny ladnie sie wkreca na obroty . jak jezdze na 1/4 to krece swojego rexa do 8 tys obrotow ,przy zmianie biegow obroty zabardzo niespadaja maja przyzwoity poziom . Wiadomo ten silnik lubi wysokie obroty to niejest bmw czy opel ze maks moc ma juz przy 3 tys obr/min ma chyba jesli dobrze pamietam maks moc przy 6800 tys obr/min .
w serii mogla by byc lepsza ja w swoim mam 1dynke i 2jke od civica 5 gen z silnika 1,5 d15b7.ale seryjna tez niejest zla ladnie leci na seryjnej tez.
poprostu idealne trzyma sie drogi jak przyklejone seryjne zawieszenie jest bajeczne w porownaniu z innymi autami w tej klasie .
Widocznosc jest dobra poniewaz to male auto i ma duzo szyb :D hehe jednak trzeba sie przyzwyczaic do tego spojlera z tylu jak sie patrzy przez wsteczne lusterko . zalezy wiekszosc crxow niema tego spojlera .
noo idealna to ona nie jest ale dobra napewno
moze byc . ale para zawsze jest na tylnich bocznych szybach .
hehe i to jest dlamnie zabawny punkt crx to praktycznie auto 2 osobowe . z przodu jest bardzo duzo miejsca . Jestem wysoka osobą i mam jest zapas w fotelu . natomiast z tylu wejda na hama 2wie osoby ale jest im napewno niewygodnie . ja juz w swoim z tylu niemam tylniej kanapy i plastikow zeby byla lzejsza .
Co tu duzo pisac jest glosno ale taki ma byc crx mi sie to podoba to auto niejest dla dziedkow ktorym uszy odpadną .
jak na 1,6 to malo pali w prownaniu z innymi autami w swojej klasie oczywiscie jak ktos ma ciezka noge to potrafi spalic 12 litor . ale przy spokojnej jezdzie po miescie mi pali 8litrow . a na trasie nieprzekraczajac 110 czy tam 120 km/h pali mi jakos 6,5 6,2 litra na setke .
uwazam ze cena jest w sam raz ale nieradze kupywac crxow ktore chodza po 4 tys . Bezpieczna cena to od 5200 zlotych . ciezko znalezc zadbanego rexa ja szukalem dwa miesiace oblukalem chyba 5 crxow i dopiero tego 5 kupilem .
no to niejest nowe auto zawsze cos moze wypasc ale ja w swojego niemusialem duzo wkladac tylko to co podstawowe : klocki filtry olej i koniec . A i tylko jedna rzecz ktora kazdego zaciekawi crxy lubia przeciekac na tylnia kanape i do bagaznika ale mozna to zrobic w 1 godzine wystarczy kupic cos podobnego do sylikonu samochodowego niepamietam jak to sie nazywa wystaczy uszczelnic tylko tylnie swiatla i w okolicach tylniej klapy przy listwach dachowych i problem zs glowy .
szczerze niema powaznych usterek . tylko zawieszenie tzn gumki w zawieszeniu ale ja jezdze nim rok i jest wszystko wporzadku . nic w nim niemusalem robic .
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 124KM 91kW