: Chciałbym mieć takie w swoim driftowozie...
Bardzo ale to bardzo fajne auto - moje jest seryjne w 100%, nie skażone jakimś wiejskim tuningiem czy przelotem i muszę przyznać że w swojej klasie ciężko jest je pobić. Miałem już do czynienia z wieloma autami i jest to jedno z lepszych.
Silnik pomimo tego, że to tylko marne 1.6 ma o dziwo niesamowitą elastyczność. 5ty bieg, 40km/h i naprawde ładnie ciągnie.
Krótki skok, długi drążek - w miare dobre połączenie. Brak synchra wstecznego to minus. Poza tym nie do końca mi się podoba jak biegi wchodzą ale to już kwestia własnych preferencji.
Trzyma się zakrętów jak mało które auto w swojej klasie, nierówności wybiera ładnie. Auto mam w 100% seryjne, nie jest obniżane ani utwardzane.
Świetna, trzeba się tylko przyzwyczaić do tego że z tyłu w połowie lusterka jest spoiler. Ale auto jest krótkie i naprawde przy manewrowaniu widać wszystko dookoła.
Tutaj średnio - mam też M3 i dużo bardziej mi się podoba rozmieszczenie w BMW. W CRX deska jest za daleko od kierowcy.
Przeciętnie - ani to nie jest rewelacyjnie, źle też nie jest.
Z przodu miejsca jest dużo, z tyłu dla pasażerów praktycznie brak. No ale jak się złoży z tyłu kanape to przestrzeń ładunkowa jest naprawde imponująca. Nie będę pisał ile mi się udało załadować do tego auta, ale niektórym aż się wierzyć nie chce. Jedno do czego się to całkowicie nie nadaje to do przewozu kół - 4 17stki wchodzą i już jest problem.
Co tu dużo mówić - głośne. No ale auto prawie nic nie waży, więc coś za coś. Gdyby było pełne wygłuszeń to by juz tak nie latało na zakrętach.
6.5 litra na setke w cyklu mieszanym. Eksploatacja tego auta to naprawde groszowa sprawa, w sumie tylko dlatego nim jeszcze jeżdżę.
Nie wiem, chyba dobrze? Ja swój kupiłem bardzo dawno temu i to w idealnym stanie, teraz pewnie ciężko taki dostać i niezbyt się orientuję ile mogą kosztować.
Auto co prawda ma tylko 150k przebiegu (autentyczne) ale praktycznie nic się w nim nie psuje.
Jak wyżej - ale słabym punktem auta są wydechy które przy tłumiku szybko zaczynają pękać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 124KM 91kW