: Zarąbiste światła wszystko widać jak w dzień.Nie wszystkie ksenony tak świecą\' ale w CR-V polecam z czystym sumieniem.
Pożyjemy zobaczymy
Jest ok.Cichy w dolnym zakresie obrotów,elastyczny jak na benzyniaka.Typowo po hondowsku ciągnie powyżej 4tys.obrotów.
Obsługa wajchy przyjemna.Biegi wchodzą lekko i precyzyjnie no może z wyjątkiem wstecznego.Zestopniowanie zaskakujące-z jednej strony można całe miasto przejechać na 3 ale chcąc jechać zgodnie z ,,podpowiadaczem,, trzeba się namachać.Pewnikiem chodzi o optymalizację zużycia poliwa.
W miarę komfortowo i stabilnie.Od początku po wrzuceniu wstecznego i cofaniu coś przy tylnim zawieszeniu stęka,skrzypi -trzeba będzie zgłosić.Poza tym cicho.
Ogólnie w porównaniu z konkurencją nie najgorzej.Chociarz gdyby nie czujniki i kamera parkowanie tyłem byłoby wyzwaniem.
Nie wiem czy to dobry dział ale uważam,że fotele mają dziwną ,,charakterystykę,,.Z jednej strony mnie osobiście brakuje ok 5 cm dłuższego siedziska a mam 177 cm wzrostu.Jakoś tak nie mogę sobie znaleść miejsca a z drugiej jeszcze nigdy nie wysiadłem nawet po kilku godzinach jazdy ,,połamany,,
Jedno i drugie działa.Choć w trybie econ klima jakby mniej precyzyjne.
Tu daję zasłużoną piątkę.Z wyjątkiem wcześniej opiywanego ,,problemu,, z siedziskami jak na tej wielkości auto jest naprawde ok.Szeroko otwierające się drzwi i bardzo dobry dostęp.W środku miejsca dużo zarówno dla osób jak i bagażu.Fotele przednie mogłyby się jeszcze trochę dać cofnąć ale i tak nie jest źle
Tu trochę śmisznie - w trakcie jazdy hałas pochodzący od silnika prawie nie słyszalny za to ziarka piasku z pod kół już tak.
Tu pełne zaskoczenie. Minimalne zużycie jakie odnotowałem to 6.7l/100km ,max to 8.9l/100 km. Dane pochodzą z dystrybutora bo komp oszukuje (zawyża zużycie)Chodzi o benzynę nie diesela.Powyżej 120km/h już tak różowo nie jest.Choć z wynikiem ok 9 l/100 km przy 140km/h zważywszy na wysokość auta można się jakoś pogodzić.Tak czy inaczej po przejechaniu ok7000 km trip A który pokazuje zużycie od nowości wyświetla 8.2l/100 km co przy jeździe 75% po mieście uważam daje niezły wynik.
Jw.
Z wyjątkiem jęczenia przy cofaniu nie mogę nic dodać.
Na razie nic
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i-VTEC 155KM 114kW