To już moja trzecia opinia dotycząca CR-V i ostatnia. Kończy mi się leasing, więc będę zmieniał auto. Przejechałem przez 3 lata 76tys/km. Auto nigdy mnie nie zawiodło i nie miałem żadnej awarii. Najwięcej podczas 3 letniej eksploatacji, denerwowało mnie piszczenie hamulców przednich, które pozostało do dzisiaj. Nadal jestem bardzo zadowolony z silnika i ogólnie z CR-V bo; auto jest przestronne i ma duży bagażnik, nigdy nie musiałem dolać ani kropli oleju do silnika, nigdy nie zapaliła mi się kontrolka filtra cząstek stałych, zero problemów z rozruchem zimą, niskie spalanie jak na suv-a i wystarczająco dynamiczny silnik. Gdybym miał coś poprawić w CR-V, to byłoby to lepsze wyciszenie kabiny i lepsze materiały. Niestety Honda strzeliła sobie w kolano, rezygnując w nowej generacji CR-V z silników wysokoprężnych. Dlatego też nowego modelu nie kupię, bo uważam, że do suv-ów najlepiej nadają się diesle. Szkoda, bo nowy model wygląda fajnie. Podsumowując uważam, że warto było kupić CR-V z tym właśnie silnikiem. Honda potwierdziła swoją niezawodność.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i-DTEC 160KM 118kW