Ocena kierowcy - Honda CR-V III SUV

taxus, 13 lat temu
Silnik 2.2 i-CDTi 140KM 103kW
Rok produkcji 2008
Honda CR-V III SUV 2.2 i-CDTi 140KM 103kW 2006-2010 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Wiedziałem ,że silnik jest super ale to jak auto zachowuje się w błocie czy kopnym śniegu przerosło moje oczekiwania. Jestem bardzo mile usatysfakcjonowany a zapewniam ,że nie tak łatwo mnie zadowolić.
Bardzo przyzwoite 2,5 letnie autko za które zapłaciłem niewiele ponad 80 tys. zł. Świetny silnik, miłe wnętrze z tapicerką skórzaną,ciekawa karoseria i bardzo przyzwoity napęd 4x4 ,który bardzo przydaje się w terenie ,gdzie sedanem nie ważyłbym się zapuścić.Poza tym nareszcie nie strasze mi wysokie krawężniki.
Więcej niż dobrze. Znam, ten silnik z Accorda czyli poprzedniego mojego auta .Właśnie ten silnik był głównym powodem zakupu CRV-ki. Oszczędny ,elastyczny i z dużą kulturą pracy.
Bez zastrzeżeń. Pewne i dopracowane przełożenia. Bardzo elastyczna piątka i super oszczędna trójka!
Lepiej niż w Accordzie w wersji sedan. czego chcieć więcej .Ppoza tym na polskich drogach nie ma lepszej opcji niż taki właśnie suv.
Super kontrola drogi z wysokiego siedzenia.Bardzo szerokie lusterka boczne.
Wszystko pod ręką ,jak trzeba. Brak zbędnych bajerów.
Również nie będę się żalił. Mam wersję z podgrzewanymi siedzeniami co w zimie jest nader pożyteczne. Dmuchawa grzeje i chłodzi -jak należy.
No comments.
Mogłoby być ciszej... ale mając na uwadze ,że to ropniak- nie jest źle. W Accordzie było ciszej lecz tamto auto miało inne gabaryty.
Ostatnie litrażowanie dało średnią 6,4. W Accordzie nigdy nie udało mi się tego uzyskać.Dziwna sprawa bo opory powietrza w Accordzie były minimalne a w Crv-ce po wrzuceniu na luz czuję , że auto niemal staje w miejscu. Tym bardziej dziwne jest to mniejsze zużycie paliwa.Chyba ,że teraz jeżdżę mądrzej tzn. bardziej ekonomicznie.
Za te pieniądze nie dostałbym nic lepszego .Wiem co piszę bo dokladnie analizowałem rynek.
Obecnie przejechane ma ponad 120 tys. km i nic nie nawaliło. Japoniec...i tyle.Poprzedni mój Accord z 2004 r. i przejechaniu 135 tys km- też żadnych napraw.
Trudno się nie powtarzać- rewelka.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.2 i-CDTi 140KM 103kW [l/100km]

6,5