po starcie troszke klekocze po dieslowsku ale jak uzyska temperature pracy jest bardzo \"sympatyczny\"
Swietnie ciagnie kiedy na obrotomierzu pojawi sie 2000obr/min idzie jak taran. a przy tym wciaz pozostaje cichy mam porownianie z wczesniejsza Toyota Avensis wlasnie silnik byl glownym powodem dla ktorego sprzedalem 1,5 roczna Avensis 1,8 to pomylka w tego typu samochodzie. 2.2 Diesel w 200 kg ciezszej Hondzie spisuje sie o niebo lepiej.
Biegi wchoda z lekim oporem ale to mi sie podoba poza tym nie ma zadnych problemow z wybraniem zadanego biegu. dzwignia jest tuz obok kierownicy super.
18 calowe kola sa pomocne na naszych tragicznych drogach ale auto wciaz pozostaje twarde spodziewalem sie ze bedzie lepiej wybieral nierownisci ale cos za cos chociaz fajnie sie trzyma drogi.
do przodu ok do tylu tak sobie jednak czujniki parkowania i kamera cofania pomagaja i generalnie jest swietnie. Nie mozna by nie wspomniec o bardzo wydajnych ksenonach. we wczesniejszej Avensis swiatka byly jak w maluchu.
wszsytko jak powinno byc wygodne skorzane siedzenia , duze wygodne pokretla do klimy, ekran nawigacji czytelny, super szkalny dach - daje sporo frajdy dzieciom.
jest cos co przeszkadza mojej zonie mnie osobiscie wcale otoz trudnij sie wsadza dzieci na siedzonka na tylne kanapie trzeba je wyzej podniesc a 3,5 roczny syn czasem spada na 4 jak wyskakuje z auta. Ale to szczegoly ktore z czasem przestana przeszkadzac w koncu to wyzszy SUV a nie klasyczne kombi.
Diesel wiec trzeba poczekac chwile jak sie nagrzeje kilmy jeszcze nie oceniam bo auto mam od stycznia. ale powinno byc ok
duzo miejsca bez zastrzezen.
i tu mile zaskoczenie super i jeszcze raz super
miasto 9,5
trasa 7,5