Ocena kierowcy - Honda CR-V III SUV

Piotr.Ratynski7@wp.pl, 14 lat temu
Silnik 2.0 i-VTEC 150KM 110kW
Rok produkcji 2008
Honda CR-V III SUV 2.0 i-VTEC 150KM 110kW 2006-2010 - Oceń swoje auto
Inne : Powiem a wlasciwie napisze tak oto.To moj drugi samochod wzyciu A I PRAWO JAZDY MAM OD NIEDAWNA,wiec nie bede wypowiadal sie jako kierowca ,ale uzytkownik bardziej tego auta.Spisuje sie dobrze ,pali srednio ,jezdzi mi sie nim bardzo wygodnie i komfortowo mam 187cm wzrostu ,zobaczymy co bedzie dalej po paru latach.A i jeszcze dwie rzeczy, po pierwsze ,ludzie nie dajcie sie zwariowac i czytajac opinie skrajnie zle o tym samochodzie po prostu w nie nie wierzcie. Po drugie, ogromne pozdrowienia dla Pani Anny i Sylwii z salonu Aries Motor sa super i Pan Artur tez oczywiscie .No musialem to napisac sorry,taki jestem. Na koniec jeszcze jedno.Kwesti gustu sie nie dyskutuje i wlasnie dlatego jest tak wiele roznych samochodow.A co do zaskoczenia, to po prostu fajnie ,ze jest.
Układ hamulcowy : hamulce okresowo piszcza to fakt ,ale mozna o tym przeczytac w ksiazeczce obslugowej to ponoc zjawisko normalne i przemijajace przynajmniej w moim modelu
Przeniesienie napędu : 4x4 ja na prawde nie wiem czy i kiedy sie wlacza .ale ponoc tak ,to po prostu wyzsza technika ktorej nie pojmuje ja zwykly humanista
Inne : Faktycznie plastiki sie wycieraja,trudno ,swietnie, nikt i nic nie jest doskonale.
Nazywamy go naszym malym Pokemonkiem z wielkimi uszami i lubimy go ,bedzie jezdzil poki sie nie rozsypie.A jak sie zacznie sypac to bedziemy naprawiac.Nie mamy do niego stosunku handlowego i kupujac wiedzielismy ze nie jest to najlepszy samochod na kuli ziemskiej ,bo takich nie ma.
Ma faktycznie krotka jedynke i moze dobrze gdyby mial pare koni wiecej jak na te mase.Dla rajdowcow polecam wstawienie turbosprezarki,mnie potrzebna nie jest
Mlodym kierowcom stazowo jestem, pewnie z kazda bym walczyl ,zona twierdzi ze bardo fajnie wchodza ,biegi oczywiscie.
Prowadzi sie jednym palcem ,nie wiem jak powyzej 180km bo wiecej nie jezdzimy.Bardzo fajnie prowadzi sie po sniegu i lesie ,duza pewnosc.Co chwila cos sie zapala i mnie kontroluje,lubie to.
Do przodu dobrze,do tylu ,mamy kamere iczujniki ,wiec dobrze jest.Na boki bardzo dobrze
Nie mam dyplomu z ergonomii ,wiec nie wiem.My sie z nim i w nim dobrze czujemy
Wszystko poki co dziala i tak ma byc nieprawdaz.
Forester ma mniej Outlander porownywalnie ,Audi Q7 i Q5 mniej , samego mnie to zaskoczylo ,ale,kurcze tak jest.
Ja bym go jeszcze troszke wyciszyl .ale to przez moje muzyczne wyksztalcenie,uszy mam wrazliwe.A tak powaznie ,to powyzej 130km slychac szumy od lusterek i troche silnik .Ponizej fajnie jest.
Napisze tak, pali okolo dychy na 100km.Co do ceny przegladow to wPOlSCE sa drozsze niz w Niemczech.Za roczny zaplacilem 140 euro, u nas to koszt 800-900zl
Napisalem juz wczesniej nie jestesmy handlarzami , a tak krotko mowiac to zawsze sie znajdzie ktos i cos do skrytykowania.
Zawodza mnie ludzie, a samochody po prostu sie tylko psuja czasami,ale jak do tej pory moj nie.
Powazna usterka jest myslenie kupujacego, ze skoro wydal kupe szmalu na taki samochod to nic absolutnie nie ma prawa w nim sie zepsuc .Ma prawo.Do tej pory zadnych usterek.ale na pewno kiedys sie zaczna ,to normalne.

Usterki Honda CR-V III

Liczba wpisów: 25